recenze

Tales of the Maguse

Tales of the Maguse

Představte si, že jste 17. panovník v pokolení a vaši zemi ovládli zlí démoni, kteří mají spoustu přátel, co se vám snaží zkomplikovat život. Noční můra? Ne, novo- klasika: Tales of the Maguse.
Hra je inspirovaná klasikou „Cave story“, ale navlečena v zcela novém kabátu, který jí velmi sluší. Grafika je vyvedena jednoduše a z ptačí perspektivy, z celého hlavního hrdiny, krále Maguse XVII., vidíte celou dobu jen hlavu a občas ruce. Během své cesty procházíte různými vesničkami a územími, kde můžete mluvit s vesničany. Někteří vám řeknou užitečné informace, jiní fráze typu: „Just ignore me. I laugh without reason.“ Tak jako tak, má cenu promluvit s každým. Když už se nic nedozvíte, aspoň se pobavíte.

Hra se odehrává na mnoha místech a vy si musíte pamatovat, kudy odbočit a kam se vrátit, pokud chcete úspěšně dojít až do konce… Nákres mapky by se tady opravdu hodil, leč není a dá se to zvládnout i bez něj. Celým světem sbíráte esence, jak už to tak v hrách podobného typu bývá, a za ty si můžete doplnit střelivo nebo koupit různé druhy vylepšení. Ze začátku máte jen jeden typ zbraní, průběhem hry dostáváte stále lepší, protože i nepřátelé jsou stále silnější. Napřed jsou to jen berušky a netopýři, až se nakonec dostanete k obřím švábům a pavoukům, kteří po vás střílí. Na konci každého světa vás čeká Boss, kterého musíte porazit, abyste dostali důležitou věc skrytou v jeho útrobách a pokračovat ve své výpravě.

Použitá hudba neruší, je trochu stereotypní, ale dokresluje celkovou atmosféru. Samotné ovládání je jednoduché, máme tu ale pár speciálních funkcí, které se můžou hodit. Klávesou S zjistíte údaje o své cestě, pod A najdete inventář a je potřeba se zmínit i o písmenu D, kterým přepínáte mezi posledními dvěma použitými zbraněmi. Hru nelze uložit žádnou klávesovou zkratkou, což není na škodu, protože musíte najít místnost s červeným čínským znakem, což při spletitosti cest může být docela fuška, ale stojí to za to.

Příběh mladého krále vás chytne a nějakou dobu nepustí. A pak, když se konečně dostanete na konec, je na vás, jak příběh skončí. Budete hrdina nebo zbabělec? Jak dopadne Magusovo dobrodružství? To už záleží na vás…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

MarieH

MarieH | 09.11.17 v 16:44

Zajímavá hra.

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 09.08.16 v 18:29

:-)

Goblin | 24.03.12 v 07:42

Není to rpg ve smyslu rozhodování o rozvoji postavy: Získáváte zkušenosti, následně úrovně a od toho se odvíjí síla VŠECH nalezených zbraní. Ty, co jsem zatím nalezl (3) jsou si podobné jako vejce vejci, ačkoliv jich nakonec má být 14. Je to celé takové plytké. Kam se to na DM hrabe...


galerie

Tales of the Maguse Tales of the Maguse Tales of the Maguse Tales of the Maguse Tales of the Maguse

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce