recenze

Quest 2: The Forest Trap

Quest 2: The Forest Trap

Do rodiny strategií přibyl další skvělý přírůstek. Quest 2: The Forest Trap je směsicí akce i rozvážnosti. Proto si nasaďte toulec, pevně napněte tětivu svého luku a vysekejte krále ze šlamastiky.
Herní scénu mezi staršími exempláři dokonale opanovaly arkády a akce. Proto jsem dvojnásob rád, že se k mým rukám dostala strategie nesoucí název Quest 2: The Forest Trap. Nejedná se sice o klasickou budovatelskou strategii, spíše patří do jednoho pytle s těmi akčnějšími, přesto ale stojí za testík. Zdatní angličtináři si snadno přeloží přízvisko hry – lesní past. Z toho nám především vyplývá místo, kam je Quest 2: The Forest Trap situován. Přesně jak říkám, nacházíme se v lese. Ale ne v ledajakém. K tomu se ale dostaneme až níže. Nejspíše vás však ze všeho nejdříve překvapilo, proč se hra označuje dvojkou. Je to prosté, byl vydán také první díl. Ten mne ale tak neoslovil a rozhodl jsem se proto napsat recenzi na Quest 2: The Forest Trap.

Vaše rodné království je obléháno přesilným protivníkem a panovníkovo poslední východisko jste VY. Vy jistě dokážete zbavit zemi těch parazitů. Vydáváte se proto na těžkou pouť. Začínáte v lesíku, ze kterého vede pouze jedna cesta. Jako každý trochu uvažující tvor se ji pokusíte najít, ale… Je zde jeden dost veliký zádrhel. Celé okolí je zamořeno mnoha potvorami, které z vaší přítomnosti nadšené rozhodně nejsou. Cestou se nejednou střetnete s hady, gobliny, vlky nebo s orky. Je až k neuvěření, jak autor dokázal zpracovat jejich chování. Například sliz vás bez problémů mine, na rozdíl od vlka. Jeho pot ucítíte za zády, sotva co ho spatříte. Nemějte ale strach. Quest 2: The Forest Trap je obohacen navíc jakousi obchodní částí. Během hry hromadíte kredit, za který si můžete po každém kole přikoupit šípy, jídlo nebo dokonce zdraví. Ano, opravdu jsem napsal jídlo. V případě, že se s hraním příliš loudáte, vašemu hrdinovi vyhládne a začne přicházet o zdraví.

Quest 2: The Forest Trap dokáže výborně navodit situaci, ve které se nacházíte. Stromy, které se vypínají do výšin, vás skvěle vtáhnou do děje (viz obrázky). U takto starých her se s něčím podobným setkávám poprvé a rozhodně se nejedná o něco, čím by se narušovala hratelnost nebo snad samotná hra.

Pokuste se přiblížit se těžko dosažitelnému cíli tím, že dohrajete Quest 2: The Forest Trap, který je více než dobrá hra. Nemyslete si že je to brnkačka. Několik hodin tím určitě zaberete. Závěrem už mohu jedině poděkovat Michaelu Duhmovi, který pro nás vytvořil tak skvělou hru...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

počítač | 16.09.04 v 13:13

nevíte kde bych stáhla hry na joysticky

Fanda Kvačka | 30.10.03 v 10:18

Ať žije Pešák !!Pešák na HRAD !!!!!

Jakub | 14.09.03 v 21:17

Nevypadá to špatně, ale místo němčiny bych přivítal angličtinu.

monika | 10.06.03 v 15:12

Je to na nic

Pan Inkognito | 29.05.03 v 18:14

Tahle hra mě moc nezaujala, grafika nic moc a nějak se mě to moc nelíbilo. Je to nuda. Ale vzhledem k malé velikosti o nic nejde. Za pokus to stojí.

YesName | 20.05.03 v 14:23

Vypadá to zajímavě!


galerie