recenze

Purgatory

Purgatory

Konečně je tady nějaká hra s prvky RPG. Její příběh je velice tajemný a její atmosféra je hororově laděná. I když se jedná o trošku starší kousek a graficky tudíž příliš nezaujme, příběh by vás měl strhnout tak, že tuto hru rozhodně dohrajete. Navíc jsou zde velice dobře řešené boje.
Tak co že se v této hře vlastně stane? Na tuto otázka je dosti těžké hledat odpověď, neboť ani vy sám nevíte co se vlastně děje. Jediné na co si vzpomínáte je zemětřesení. Jak se z něj vzpamatováváte, nejste si jistí, zda ještě žijete. Nakonec vás však něco donutí otevřít oči. Ale jen jak se proberete, uvědomujete si, že by možná bylo lepší, kdybyste rovnou umřeli. I když, co když už jste mrtví? Jednoduše řečeno je tato gamesa již v samotném počátku opředená velikým tajemstvím o tom, kde vlastně jste a co se vlastně stalo.

Kdybychom si měli něco říci o tomto titulu z hlediska hratelnosti, pak musíme začít tím jaký herní žánr to vlastně je. Jedná se o RPG, to znamená že se tady dočkáte spousty monologů, ale také dialogů. Pokud narazíte na nějakou tu potvůrku, spustí se obrazovka s režimem boje. Tady si lze vybrat čím na ní zaútočíte. Hlavní roli zde hraje rychlost. Pokud budete moc pomalý a nepřítel vás svým útokem zachvátí dříve, nějakou dobu trvá, než se z útoku vzpamatujete.

Graficky jsem již tak jemně naznačil, že nejde o žádný broušený diamant. Ono nejde tou vizuální kvalitou ani o diamant, natož aby byl ještě broušený. Zvuk na tom také není příliš světově a dočkáme se spíše podivných tónů, které příliš nezaujmou, ale aspoň se snaží dokreslovat atmosféru hry.

Kdybych vám to měl nějakým způsobem shrnout, pak tohle dílko zaujme především svým tajemným příběhem a jeho vývojem a hlavně svou hratelností. Jediné dvě věci, které zde autoři zanedbali jsou bohužel grafika a zvuk.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Petulinda

Petulinda | 10.11.17 v 15:06

text příspěvku

PavelH

PavelH | 02.12.16 v 23:28

Super hra.


galerie

Purgatory Purgatory Purgatory