recenze

Pán Kouzel

Pán Kouzel

Celá země upadá. Ve středu království se otevřely pekelné díry a jen jediný magický kult bratří, čarodějů může pekelné běsnění vyleževších příšer ukončit. Ohněm a mečem porubat zrůdy!Tak co říkáte? Nezní to lákavě?
Jedná se o klasický RPG příběh, který byl ale tak často omílán, že dnes již nikoho nezaujme. Příběh ale hraje v Pánu kouzel (dále jen PK) až druhé housle (ne-li až třetí). Pokud bych měl PK přirovnat k nějaké komerční hře, bylo by to jistě dvojdílné Diablo (zatvrzelí diablisté mi možná něco za tohle přirovnání udělají, ale nic jiného mě opravdu nenapadá). Hratelnost je zezačátku sice na bodu mrazu, ale to se naštěstí mění překonáním několika úvodních minut hry. Tedy jak si hru užijete závisí čistě na zlepšení vašeho fantasy reka.

Hned zpočátku budete vrženi před volbu tří hrdinů, kteří se mimo hezky animované postavičky liší také podle základních hodnot síly, magie a rychlosti. Vaše hlavní a také jediné zbraně bude rána mečem a kouzelná střela a jak jsem již nakousl v úvodu budou se tyto vaše nástroje zkázy vylepšovat každým vaším sekem či zakletím.

Po výběru postavičky přichází na řadu intro do hry ve stylu pokecu (spíše monologu) s králem země. Následně se ocitáte v malebné vesničce, ze které se proklikáte přes lesík, les a katakomby snad až do třetího pekelného kruhu, kde je již pěkně fryšno a budete mít co dělat, abyste znovu neuviděli odpudivou lebku symbolizující vaší smrt. Nestvůry jsou mimoděk hezky udělané, je jich několik druhů a i nějaký ten boss se najde.

Celkem se ale PK dohraje svižně, bez zbytečného vzteklého trhání vlasů (u straších: pleskání rukou o pleš) což značí, že jde o hru krátkou a vcelku nenáročnou. K dobru lze ještě nakonec přičíst editor (přístupný až po dohrání kampaně) a vcelku obstojnou animaci a hudbu (sice ušmudlaná MIDI avšak zapadne do tempa hry).

Resumé zní: PK je lehká, chytlavá akční RPG a na ukrácení letní nudy se její pekelná hratelnost opravdu hodí. Další plus náleží animaci druhů nestvůr. Na druhou stranu jde jen o pouze lehce nadprůměrný kousek, který zaujme pouze skalní příznivce či nudící se klikače, kteří jí rádi vezmou za vděk…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

MarieH

MarieH | 08.09.16 v 00:18

Dobrá hra.

stepan | 03.04.07 v 19:24

juntax : ten levl se dá projít sem to vyhrál :)

stepan | 03.04.07 v 19:22

neví někdo jaká je oficialní stránka mirčosoftu pls kdo ví napište do tohoto fora

Magor | 17.03.07 v 15:49

MOc rpgačni ale ujde to ta kravina

Swordfish | 27.10.06 v 14:05

No problem:)

Unknown-face | 26.10.06 v 18:28

Já vím žes to nemyslel jako narážku na Mariána.JEN jsem si trošku vystřelil(jestlis měl kvůli tomu ňáklý průšvih,tak promiň)

Swordfish | 18.09.06 v 13:53

Když jsem psal tuhle recku, tak jsem ještě nebyl v redakci a tohle rozhodně nebyl myšleno jako narážka na Mariana:D Je mi jasno, že se toho ale někdo jako ty chytil ;)

Unknown-face | 13.09.06 v 19:39

Jóóó,tak tohle je dobrá hra(ale jsou i lepší)a mě zabavila na delší dobu.Zamrzí špatné statistiky u výběru postav(statistiky pro šermíře měl mít křižák atd.(by vočko,naposledy sem to hrál před rokem)).
to:Vojtěch Černý(přezdívku jsem nenašel,nebo si ji nepamatuju)
Pleskání do pleše i v případě Mariána,pokaď je fotka kterou tu má pravdivá

Juntax | 09.09.06 v 16:38

To kolo kde jsou ti nesmrtelní golemové nejde projít,protože oni za 5 vtři zas oživnou a pak dojdu k tomu druhému drakovy a ten mě rychle zabyje,fakt nedá se to projít

Lokutus74 | 09.09.06 v 10:26

V ten moment, kdy se mi místo kurzoru udělala další postava jsem to vzdal... nedalo se vůbec zaměřovat!


galerie

Pán Kouzel Pán Kouzel