recenze

Light in the Darkness

Light in the Darkness

Zajímavé akční RPG, tentokrát nemálo inspirované vcelku slavným MageCraftem. Vstupte do světa démonů a natrhněte jim... však víte ;). Čeká na vás svižná akce, vylepšování rozličných vlastností vaší postavy a nakupování lepších zbraní a kouzel!
Všichni kobkaři a fantazáci sledující freeware scénu si jistě nenechali ujít velice kvalitní a zábavný titul Mage Craft. Ten vzbudil (nejen) mezi gamemakeristy nemalé pozdvižení a stal se takřka živoucím důkazem toho, že i v gamemakeru se dají udělat kultovní gamesy. Proč tu o něm mluvím? Stal se totiž inspirací pro hru Light in the Darkness od zatím neznámého Arkano 2004.

Tentokrát se ocitáte v kůži jednoho z Lightbringerů, mystického řádů vynikajících mágů a válečníků, který byl však v době invaze armády démonů vyhlazen a všichni jeho členové, samozřejmě kromě vás, byli zabiti. Váš úkol je poměrně prostý – probojovat se masami pekelných stvůr až k jejich hlavnímu sídlu a skoncovat s nimi jednou provždy. K tomu vám dopomůže nejen bůh, ale hlavně vaše schopnosti. Jako v každém správném RPG je i zde docela dobrý systém vývoje postavy – za zabíjení nepřátel získáváte zkušenostní body a ty můžete investovat buď do zcela nových kouzel, kterých je ve hře kolem sedmi a každé je samo o sobě dosti unikátní svým účinkem a způsobem použití, nebo do vlastností, přičemž každá se ihned promítne ve hře. Můžete si tak za určitý obnos zvýšit maximum životů (life), obranu (shield), sílu fyzických útoků (attack), maximum many (soul), sílu kouzel (magic power) a rychlost (speed). Kromě zkušeností jsou ještě k dispozici peníze a drahokamy, které občas najdete v měšcích u mrtvých nestvůr nebo na speciálních místech. Těmi platíte za nové zbraně a nemusíte tak celou dobu používat jen slaboučký úder na blízko – do rukou se vám dostane krvelačná sekera nebo třeba pěkně zákeřný luk, s jehož pomocí můžete i bez plýtvání many kosit nepřátele dřív, než se vám dostanou na tělo. Many je totiž hlavně ze začátku nedostatek, takže je moudré snažit se zabíjet nepřátele spíše zbraněmi než magií.

Grafika je velice pěkná, třeba takový padající sníh v ledových horách vypadá opravdu nádherně. Hudba příjemně dolaďuje atmosféru a taktéž se jí toho nedá příliš vytknout. Přesto je tu pár vad kráse – tou první jsou některé nedodělky, například to, že po koupení zbraně mi nezmizela požadovaná suma peněz. Nepotěší také malá délka (kolem 3 hodin čistého času) a nízký počet zbraní a kouzel. Problémem pro někoho může být i velká hardwarová náročnost a pomalé spouštění hry. Celkově však mohu říci, že mne Light in the Darkness mile překvapil. Na již několikrát zmíněného Mage Crafta sice nemá, ale i tak se jedná o velice dobré a zajímavé dílo, které byste si neměli nechat ujít!

Ovládání: ctrl - inventář a prohledávání objektů; šipky- pohyb; levé myšidlo - použití zbraně; pravé myšidlo - použití kouzla; Zbraně a kouzla se mění klikáním na kruhové pole v levém horním rohu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

ARKMAN | 28.06.06 v 12:21

Hra má výbornou atmosféru a hratelnost. Vytkl bych jen to, že je to velmi krátké. Taky jsem v celé hře nenašel ani jeden krystal abych si mohl koupit luk.


galerie

Light in the Darkness Light in the Darkness Light in the Darkness Light in the Darkness Light in the Darkness