recenze

Knight of Knights

Knight of Knights

Dnes tu máme zajímavou hru, která se snaží kombinovat prvky RPG, boj přes klávesnici alá Mortal Kombat a klasickou japonskou grafiku. Jak se jí to daří můžete posoudit sami.
Dnes se vžijete do jednoho ze sedmi vyvolených bojovníků, kteří mají spasit svět od všech přemnožených potvor a další verbeže. Alespoň tak tipuji z vaší akční úlohy, jelikož celá hra mimo hlavního menu je v pravděpodobně v japonštině nebo nějakém podobném jazyce. Když už ji tedy máme spuštěnou, možná vás také překvapí potvrzování příkazů.

Místo klasického Enteru budeme používat, jako u jiných her z tohoto odvětví, klávesu X. Nyní si můžete vybrat v položce nastavení v jakém rozlišení, obtížnosti a dalších věcech budete hrát. Když už je vše nastaveno stačí kliknout na jedno ze tří hořejších tlačítek. První je pro hru jednoho hráče a zbylé dvě pro dva, jediný rozdíl je v klávesách na kterých budete hrát. Poté jste skokem katapultováni na výběr lokace a postavy. Každá z nich má rozdílné vlastnosti. Některá ovládá vítr, jiná led atd., ale v podstatě jsou všechny na ovládání stejné. Každá postava má také dvě zbraně, které se ovládají rozdílně. Jedna tlačítkem X a druhá Z (Y - podle českého nastavení klávesnice).

Další jejich vymožeností je, že se nabíjí za vaši manu. Při krátkém stisknutí se skoro nic neubere, při delším držení dáte větší ránu, ale také vás to stojí o dosti více. Pokud obě zbraně nabijete na maximum a zároveň uvolníte, vyvoláte tím speciální a dosti ničivou oblast kolem vás, která se s nikým nemazlí a dává nepřátelům dosti do těla. Do inventáře a menu se vším všudy se dostanete tlačítkem S. Klávesou V používáte objekty z inventáře (kouzla, léčení, doplnění many).V něm stačí mačkat šipky nahoru a dolů pro pohyb. Šipkami se též pohybujete po lokaci s pro skákání použijte C. Na ní povětšinou najdete nějaké ty nepřátele. Mezi ně se třeba řadí houbička s nožičkami, duch s kosou nebo třeba nějaký kouzelník. Na konci levelu vás také čeká boss, který se vám snaží zavařit a nepustit vás k teleportu. Po jeho pokoření můžete pokračovat dále k dalšímu strážci portálu.

Také se musím zmínit, že vaše postava za zabité protivníky dostává nějaké zkušenosti a sem tam postoupí na další úroveň, takže se vaše schopnosti posílí a postup někdy ulehčí. Bohužel je zde jedna nevýhoda a tj. ukládání. Musíte mít u sebe speciální předmět, který vám dovolí uložit na začátku celé jedná velké lokace se všemi zbraněmi a předměty, ale bez zkušeností a tím pádem vašich úrovní. Další možností je projít do další velké lokace. Když se podíváme na grafiku, tak zjistíme že je poměrně pěkná, ale nic světoborného to také není. To samé platí i o zvucích. Takže pokud jsem vás neodradil od tohoto zajímavého počinu jazykovou bariérou, můžete si tuto hru zde stáhnout a vyzkoušet. Určitě se při ní nebudete nudit. Přeji příjemnou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Jirkas | 16.09.08 v 14:12

Zdar lidi, heledte jde tam nejak udekat aby pri vyberu lvlu byly i ty katakomby atd.? ja jsem nasel ten krystal co ulozi jenom itemy ale kdyz chci hrat musim zase od zacatku i kdyz jsem uz poradil dva bosse :-( napiste na ICQ 297332589

David | 11.09.07 v 23:15

Nazdárek, nepřišel někdo z Vás na to jak ukládat ty komba? A kdyby jste měli někdo zjištěno co která věc co seberu dělá taky by se šiklo. Zdar

Unknown_face | 28.08.07 v 15:38

Takže,na začátku máš na výběr tři cesty.Jednu si vyber a tam jdi.V dané místnosti všechno zdemoluj a jdi dál.V alší místonosti zase všechno zedemoluj tad.Nic složitýho na tom není

stepan | 19.05.07 v 20:28

tu hru jsem vůbec nepochopil. hraji to ve dvou jsem v stage 1 a objevím se ve vesnici. neví někdo co dál neb jak mám postupovat ?

Inuyasha... | 19.05.07 v 00:38

No, chci se pochlubit s tím, že jsem si taky stáhl Ruinas, je to moc pjekná hra, ale chtělo by to překlad, nebo aby člověk aspoň viděl nápisy.
Líbí se mi ten černovlasý samurai (myslím Onyx) pak mám rád modro-vlasou kouzelnici (Sappphire) ale nejvíc hraju za oranžovo-vlasýho ranaře (Ruby) ten je dobrej, že když sejme tím speciálním útokem někoho zblízka-tak je dole, vypadá to taky, že je to slušnej mydlič.

Unknown_face | 04.02.07 v 11:51

A pokaď se ti líbil knights of the kinghts,tak můžeš jít na sránku www.tomoshiby.net,kde si můžeš stáhnout ůvodní trénink ke hře Ruinas,Prolog ke hře Ruins of a lost kingdom(velice doporučuji) a mebo Bravegear tribute,které si ,můžeš stáhnout i zde

Unknown_face | 03.02.07 v 16:40

Ten blonďák je dobrej celkem,ale mě se líbil jenom proto,že má jen jednu zbraň.Hra za něj je spíše taková Zelda XD.Ale jak říkám,moji nejoblíbenější jsou:Samuraj,rytíř s dvěma sekerama,kouzelník,bělovlasej černoch(občas) a sem tam i ten modrovlasej kouzelník.Ale popravdě,nevíte na co je nejlepší ten s těma oranžovejma vlasama?

Lendjr | 20.01.07 v 21:05

PS:nejradsi mam toho blondaka s tim stitem:D

Lendjr | 20.01.07 v 21:04

ja tu hru uz dohral.1bos je takovej golem.druhej bos je cernej rytir se 2 meci.3bos je ten samej rytir ale ma 4nohy a pak je zaverecny typek.je to nejakej velkej andel a ma 2 znaty mece.rikam vam lepsi parbu freeware sem jeste NEHRAL!!

Unknown-face | 17.10.06 v 20:55

A ještě,na tý stránce tomoshibi.net,jsem stáhl hru Ruinas,a když to chci nainstalovat či co,tak mi to nechce zvýrazniit to OK,ať měním položky sebevíc.

Unknown-face | 17.10.06 v 19:46

Nejraděj mám toho samuraje,a pak toho rytíře s dvěma sekerama,a občas i toho bělovlasýho černocha

Triple T | 15.04.06 v 19:58

Inuyasha: Ktereho bosse jsi porazil, toho prvniho?
Jinak tohle je vazne vyborna hra pro dva, samotneho me to ale nebavilo.

bartmeans | 03.12.05 v 16:51

jo jdeto mohlo by to bejt v lepsim rozliseniale jinak je to super

Inuyasha... | 06.11.05 v 20:44

No, na freewarovku je to fakt dobrý. Nejraději mám Ruby- to je ten zrzek. Dal jsem už i toho bosse, je docela tuhej.
Ti co mají dobrou orientaci (nemyslím sexuální) možná najdou na týhle stránce další hry z dílen těch co udělali tuhle. www.tomoshibi.net
PS.: napište taky koho máte rádi. Jo a od tý stránky mám 3 hry
Dream Figters, Knight of Knights a BraveGear- BG je na chaptery

Lord F.O.X | 05.03.05 v 18:34

Nejde mi to absolutně spustit píše mi to nějakou kravinu(hhgd@''-:/) takže co s tim!!!!!!!!!!

Sokol | 01.12.03 v 07:40

Také mi to nešlo spustit, než jsem zjistil, že defaultně byla hra nastavena na Joystick. Stačilo tedy na Joysticku stisknout 1 tlačítko a hra se sostala dále - i na nastavení. Přeji Vám, aby to u vás byůlo také tak jednoduché!

andrew | 09.11.03 v 10:29

jojo, me to dela taky, odmita se to spustit...mam widle XP a netusim co s tim...

Pomoc | 25.10.03 v 16:19

Jaksetokurňaspouští, naběhne mi menu a
potom nic.

Tomas PAz | 09.09.03 v 18:44

Spustim hru obrazovka parkrat problikne a pak se to vypne zpet do Windowsu

HELP | 05.08.03 v 17:16

POMOC nejde mě to spustit

Rosťa | 04.08.03 v 12:38

H E L P ! ! ! !
poraďte mi někdo, jak se v té hře ukládá!!
Když oužiju ten krystal, tak mě to hodí do SELCT STAGE a nic.... Jinak boží hra

Robis | 04.07.03 v 08:23

Na freegame dost našláplá.Doporučuju multi-player.
V něm má hráč 2 speciální schopnosti.Určitě si to všichni stáhněte. PS:Je to lepší než Morhount

Radim | 26.03.03 v 19:27

Nevím jak to mám stáhnout

Kiznos | 09.03.03 v 15:41

Ahoj já jsem tuto hru ještě nehrál ale vypadá docela dobře určitě si ji stáhnu, tak zatim nashle.

Sparky | 21.02.03 v 20:11

TATO hra je bomba a plneji doporucuji jak w singlu tak multi-playeru...MIrek

tomik | 17.02.03 v 13:19

poslat na brave/black line


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce