recenze

Dungeon Crawl

Dungeon Crawl

Starodávné dungeony opět ožívají, co dodat, ASCII hry už se moc nehrají, ale proč si nezkusit se vrátit o pár let zpět, když i taková hra dokáže v lecčems překonat některé 3D kousky. Proto pozvedněte meč, luk, kouzelnickou hůl, nebo co máte nejradši a pojďte vybít nějaký ten dungeon:).
Klasické RPG dřívějších dob. Nějaký příběh? Ale no tak! U této hry opravdu není nutný. Pro tentokrát vám stačí akorát jméno, výběr z nepřeberného množství postav, povolání a zbraní a jdeme na to! Jdeme sbírat skilly a itemy!

Po vybrání nejnutnějších věcí se objevíte v náhodně generovaném dungeonu, opravdu nečekejte opakování, dungeony se mění naprosto náhodně a není možné, že by se objevil dvakrát ten samý. Nesmíte se nechat zaskočit starou grafikou, ani tím, že neuslyšíte žádný zvuk, co naplat, pusťte si něco sami :). Procházíte různé dungeony a zabíjíte vše, co se objeví, jednou je to obří krysa, podruhé goblin, nebo třeba netopýr, záleží pouze na vás, k jakým potvorám se až dopracujete. Itemy sice sbírat můžete, ale tentokrát je neprodáváte v žádném městě, nebo něco podobného. Prostě, co si vezmete, to vám zůstane až do smrti, nebo do té doby, než to použijete.

Pro hráče, kteří se už nedokáží odpoutat od dnešních 3D her, toto dílo určitě není, ale pro ty, co si občas rádi zahrají něco podobného, je to povinnost. Pouze musíte u této hry mít velkou představivost, protože když uvidíte hlášku: "You kill the Goblin!" a goblin je akorát maličké "g" na obrazovce, tak si ho prostě musíte představit, ale jinak vás hra určitě pobaví.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Vozka | 12.09.07 v 16:31

Není! Jsou jich spoousty:-). Přečti si nedávno vydaný článek o roguelikách a těš se na další díl, který již začne s detailnějším popisem a výčtem her ;) .

Baaac | 08.09.07 v 23:34

jsem rád, že se našel někdo, kdo má rád ještě tyhle ,,vykopávky":)

Anteater | 06.09.07 v 11:05

Miluju tyhle gamesy!!! A vono je jich tak málo


galerie

Dungeon Crawl Dungeon Crawl Dungeon Crawl