recenze

Dragon Park

Dragon Park

Dragon Park neboli "park plný draků" je velmi zajímavým počinem japonských autorů z Yamagame Hompo. V duchu tradic klasických RPGček stvořili kouzelný svět v kouzelné grafice. Škoda jen, že angličtina není na pořadu dne…
Japonci jsou mistři nad mistry ve vytváření RPG gamesek všeho druhu. Hračičkové posedlí detailní grafikou a tisícem a jednou inovací v každé hře. A proč to tady a teď ventiluji? Yamagame Hompo přidali do světového archivu freeware her podle mě další kvalitní kousek.

Kdo z vás není rozený asiat, asi bude po spuštění hry na rozpacích. Kombinace slov „RPG“ + „japonština“ totiž znamená pro české fanoušky na první pohled herní STOP. Důvod je jasný jako křišťál – ty jejich klikyháčky prostě dekódovat neumíme. Pokud se však přeneseme přes tento neradostný jazykový fakt, zjeví se před námi kouzelný 3D svět, plný magických postav a magických dobrodružství. Již to, že zde plkám cosi o dobrodružství, někomu naznačí, že jsem se do hry pustil i přes výše jmenovaný handicap. A ejhle! Ono to jde! Ač mé oči nejsou šikmé, ač má schopnost porozumět japonštině je na úrovni menší než malé, přesto jsem se díky jednoduchosti herního RPG menu (a metodou pokus-omyl) do gamesky trochu dostal. Ovládáme malého chlapce vrženého do bájného světa a snažíme se v intencích klasických RPG splnit, najít, mluvit a pobít co se dá. Je to graficky hezké, plynulé a z hlediska akčních prvků ve hře i dobře hratelné.

Co dodat? I když nám uniká přesná představa o hře z důvodu jazykových bariér, přesto si myslím, že za stažení, zahrání a posouzení dnešní kousek rozhodně stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Dandys1 | 05.12.07 v 18:57

jkbhjghjgukhfbgfdzgdfvzbguierhvue


galerie

Dragon Park Dragon Park Dragon Park Dragon Park Dragon Park