recenze

Dragon Age Legends

Dragon Age Legends

Vydejte se plnit questy a zdolávat četné souboje ve verzi zdarma a ke stažení. Milovníkům RPGček jistě nebude jméno Dragon Age neznámé. Partička hrdinů už čeká na vaše taktické povely, stejně jako jedno velké dobrodružství.
Vytvořte si vašeho hrdinu a vrhněte se do kolotoče soubojů, získávání výbavy, rozvoje postavy, upgradu hradu a plnění questů. RPG jako řemen? Tak to alespoň ze začátku vypadá. Jednoduchý tutorial vás provede základy a pak už se vrháte do dění.
Systém hry je rozdělen na hlavní příběhovou linii a váš hrad. Začněme tím druhým. Váš hrad je místo, které můžete rozšiřovat, kupovat do něho nové místnosti a pracanty, kteří vám za určitý peníz a dobu produkují bohatou škálu nejrůznějších věcí, jako třeba léčící lektvary, bomby apod. Mimo hlavní náplň máte možnost nákupů výbavy a rozdělování bodů vaší postavě. Rozvoj charakterů je v RPG zkrátka standard a to se týká i hlavního herního principu.

Vyrážíte na cestu. Hrací plocha je rozdělena na jakási políčka, na kterých se zjednodušeně řečeno buď odehraje něco málo příběhu, nebo souboj. Poměrně brzo se dostavil jistý pocit stereotypu a monotónnosti, kdy de facto následuje jen bitva za bitvou a vy vesele jdete dál. Pravda, někdy je toto válečné tažení doplněno změnou zbraně nebo aplikací nového kousku brnění.
Teď ovšem k něčemu lepšímu. Samotné souboje jsou docela dobře zpracovány a vymyšleny. Každý prvek má svůj význam a výběr možností je dobrý. V první řadě vybíráte členy své grupy, kteří se zúčastní. Jsou tu charaktery na boj zblízka i zdálky, respektive jejich zbraně. Také jejich pozice má význam a dojde i na použití many a speciálních kouzel. To platí i o vašem charakteru, který si s dvěma zbraněmi na boj zblízka v druhé řadě neškrtne (ale vůbec). Tyto poziční varianty a způsob boje pak ovlivňují damage při každém tahu. Fajn, ovšem opět se po čase určitý fádnost a do každé battle jsem šel s osvědčenou a ošlehanou skupinkou. Obtížnost v této složce dle mého soudu roste dosti pomalu, a tak ani jasně špatně zvolená taktika neznamená ústup. Také leveling postavy je brzy pomalý.

RPG, které na první pohled vzbudí zájem a obsahuje zajímavé složky. Taktické souboje nejsou špatné, vlastní výzkum a rozšiřování hradu je fajn. Celkově ale na mě působí zjednodušujícím dojmem a určitou stereotypností. Nutno však ocenit snahu po single-player verzi a to, že je titul ke stažení, a tak jsme ochoten něco odpustit.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

MarieH

MarieH | 09.11.17 v 16:46

Skvělá hra.

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 03.08.16 v 08:53

to beru

zlokop

zlokop | 21.06.15 v 18:27

Super


galerie

Dragon Age Legends Dragon Age Legends Dragon Age Legends Dragon Age Legends Dragon Age Legends Dragon Age Legends Dragon Age Legends Dragon Age Legends

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce