recenze

Diablo Roguelike

Diablo Roguelike

Úvodní obrázek je jen lehkou kamufláží toho, že zde máme další z ASCII her, která je ale neskutečně hratelná a zábavná. Jedná se o předělávku původního Diabla od firmy Blizzard a nutno říci, že pokud si zvyknete na všechny zákonitosti, budete se skvěle bavit.
Je tomu již hezkých pár měsíců, co jsme vám přinesli hru Doom, The Roguelike, což byla ASCII předělávka známé akční klasiky od autora Kornela Kisielewicze. Shodou okolností má tento týpek na svědomí i dnešní hru, jež si za vzor bere další legendu. O kterou jde, jsem nastínil v perexu. Onou legendou je skutečně známé Diablo (první díl), která v době svého vydání znamenala menší revoluci a musím se přiznat, že dříve jsem tento kousek měl opravdu rád. Je to ale dlouhá doba, co se mi tato gameska dostala do ruky. Při hraní dnešního remaku se mi ale vybavily veškeré vzpomínky, a to i přesto, že je kousek dělaný v ASCII. Atmosféra je zde taková, že by se dala skutečně krájet a pokud jste patřili mezi fanoušky originálu, budete se i nyní bavit skvěle. Protože se jedná o rozpracovanou verzi a dokončení je v nedohlednu, je zde k dispozici pouze jedna postava, a to bojovník. I s ním lze dělat ale hotové divy. Bestiář je zde rovněž opravdu pestrý. Doporučujeme!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Petulinda

Petulinda | 10.11.17 v 15:02

text příspěvku

PavelH

PavelH | 02.12.16 v 23:21

Dobrá hra.

lol | 02.07.07 v 21:36

cim to spustim

eQui | 28.12.06 v 19:54

Nejlepsi je vypnout NumLock a ovladat to na numpadu sipkama (da se pak chodit a utocit i sikmo). Predmety se berou 'g', na schody se chodi pomoci '<' a '>'.. a mimoto, vsechno je v readme.. Jinak jsem se dostal na level 5, pak dosly lahvicky :)

artman | 28.12.06 v 17:49

To ovladani je pokud vim dosti intuitivni, vetsinou se jedna o klavesu znazornenou na danem symbolu..Treba dvere jsou oznaceny jako '+', tak staci stisknou '+'...kdyztak se muzes podivat i do napovedy...

Nikdo | 28.12.06 v 10:44

cim se to prosim vas ovlada?...chci jit do kostela ale nejak mi to nejde, co mam zmacknout?


galerie

Diablo Roguelike Diablo Roguelike Diablo Roguelike

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce