recenze

Chicken Fighters 2002

Chicken Fighters 2002

Máte rádi Pokémony? Ať již je vaše odpověď kladná či ne, mohla by vás tato hra zaujmout! Vžijte se do role trenéra slepic, chytněte lepší divokou slepici než váš soupeř, vytrénujte ji a uklofejte protivníka!
Hráli jste někdy nějakou verzi Pokémonů? V oné době největší Pokémon-mánie vyšlo velké množství verzí her na jejich motivy. Mezi asi nejzdařilejší kousky patřily takové menší hříčky pro gameboy, které jsem shodou okolností také hrál (za použití emulátoru). Proč zde toto všechno říkám? Autoři Chicken Fighters se totiž těmito arkádovými strategickými rpgéčky zjevně nechali hojně inspirovat a na hře je to opravdu velmi znát.

Na samotném začátku se po výběru postavy vašeho trenéra ocitáte ve městě. Tam projdete několik budov a pár tamějších obyvatel vám dánějaké úkoly. A to už se dostáváte k prvnímu pilíři hry a tím je chytání slepic. Přejdete do jiné lokace (z počátku do pouště) a snažíte se najít nějakou zde žijící slepici. Tato část, ačkoli na první pohled působí zajímavě, dobrodružně a "rpéčéčkovsky", je naprosto zkažená a nudná. Autoři si prostě asi mysleli, že je zábavné zhruba minutu se toulat po prázdné mapě a hledat nějakou slípku. Kromě toho jsou všechny slepice, které můžete ulovit v danélokaci, naprosto totožné, takže nemá cenu hledat nějaké skrýše či něco podobného. Po ulovení slepice již můžete bojovat. Tato část (ačkoli se asi opakuji) je také odvedená nepříliš zábavně. Oproti již zmíněným Pokémonům do soubojů téměř vůbec nezasahujete a po čase sáhnete na tlačítko Auto-Attack. Vaše možnosti, jak ovlivnit souboj, jsou totiž velmi omezené. Můžete buď slepiciříct, aby útočila, bránila se, použila speciální schopnost a nebo ji můžete vyléčit. Ono by toto vše samo o sobě stačilo, jenže brzy zjistíte, že smysl mápouze útok, protože speciální schopnosti jsou všechny buď v podstatě na nic a nebo jen zdržují hru.

Jaká část je tedy zábavná? RPG část, konkrétně vývoj a upgradování slepic a odemykání nových prostorů pro lov nebo souboje. Další postup vehře a objevování nových věcí vás prostě udrží u hry docela dlouho. Zvědavost, co že je na další mapě za slepici, vás zkrátka nepustí, dokud onu věcnezjistíte. A jakmile novou lokaci či schopnost objevíte, chvíli vás zase zabaví její testování. A tak to jde pořád dokola. Nové prostory, nové slepice, nové schopnosti, nová úroveň zkušeností, nabušení slepice a pak zase znovu...

Po technické stránce Chicken Fighters rozhodně nejsou zklamáním. Na některých mapách sice chybí více detailů a občas na vás vyskočí windowsácké okýnko (například při zadávání jména slepice), ale až na tyto malé nedostatky je vše na opravdu slušné úrovni. Sympatická hudba, pohádková (a trochu nostalgická) grafika a pohodlné ovládání.

Suma sumárum, Chicken Fighters jsou naprosto průměrným titulem. Nabízí sice slušné technické zpracování a dlouhou hrací dobu, ale z hlediskazábavnosti jsou trochu pozadu. Pokud patříte mezi milovníky RPG, rozhodně si nenechte tento kousek ujít! Jestli však toužíte po rychlé a svižné akční pařbě, sáhněte radši po něčem jiném.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Wrzos | 08.09.06 v 07:53

Uzasna hra

miras1 | 25.08.04 v 21:48

dej to do jineho adresare a pak to setup uz pujde

Marinada | 12.07.04 v 10:14

Ale je tam spouštěcí ikona

rh7 | 12.07.04 v 09:39

Tam nikde neni spousteci ikona!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce