recenze

Brány Skeldalu

Brány Skeldalu

Vydejme se na pradávný ostrov Roveland, kde 5 mágů otevřelo bránu do pekla. Vytvořme družinu nebojácných hrdinů, kteří se pokusí mágy zničit a znovu nastolit rovnováhu. Čas běží a tak nelelkujte a vydejte se na jedno z největších dobrodružství.
Byla jednou jedna legenda předpovídající zánik světa, uplynulo však mnoho let a lidé zapomněli. Jednoho dne si však stárnoucí čaroděj Freghar uvědomil, že se proroctví začíná vyplňovat a tak neváhal a uvědomil o tom starosty měst. Ti si však při své krátkozrakosti neuvědomovali k čemu se skutečně schyluje a namísto toho, aby podnikli kroky k nápravě, nazvali Freghara bláznem. Co naplat, Freghar neměl na vybranou a tak raději obětoval vlastní život, niž aby mlčky sledoval jak svět spěje k záhubě. Svou obětí tak povolal družinu udatných válečníků a moudrých mágů, kteří měli před sebou nelehký úkol, zhatit plány pěti mágů snažících se otevřít portál do zakázané dimenze, z něhož by na tento svět přivedli hordy monster a dokonali tak zkázu.

Než se pustíte do samotného dobrodružství, čeká vás, tak jak je u všech dobrých dungeonů zvykem, výběr a upravování hrdinů k obrazu svému. Zpočátku si vybíráte 3 postavy. Další tři se k vám přidají v průběhu hry. Jakmile si vaše svěřence upravíte, nezbývá nic jiného než nahlásit v práci či ve škole nemocenskou a pustit se boje o osud světa Roveland. Naše putování začíná na samotě čaroděje Freghara nacházející se v hlubokých lesích obklopujících město Caredbar. Než se však dostanete do města samotného, čeká vás poměrně dlouhá cesta lesem, kde je spousta cest, z nichž některé jsou slepé, některé naopak vedou na různá jiná místa jako jsou pláně, jeskyně skřetího krále, džungle a mnohé jiné. Každá lokace ve hře vypadá jinak a má své kouzlo, někdy se sice zdá, že se opakují stále stejná místa, ale je to jen zdání neboť se vždy setkáte s jinými příšerkami, například v prvním lese nepotkáte žádného nepřítele, ale v ostatních můžete narazit na všelijaké krvežíznivé šelmy či duchy a jiné přisluhovače pekel. Když už tu tak píši o lokacích, nemohu se nezmínit o vynikajícím designu jednotlivých částí hry, ať se jedná o hrobku skřetího krále, jež je plná tajných chodeb, nebo nádherné a životem hýřící město Caredbar. V Caredbaru si mohou vaši svěřenci opatřit nové vybavení, prodat zbraně, brnění, drahokamy a poklady které nalezly cestou, či si pokecat s několika osobami a získat tak nové informace vedoucí k odhalení příběhu. Krom těchto vcelku běžných úkonů si však můžete vytrénovat své hrdiny u mistrů řemesel, jako je kouzelník či bojovník, díky čemuž získáte nové schopnosti a dovednosti.

Pro někoho může být mínusem krokový systém pohybu. Je třeba si však uvědomit, že hra původně vyšla již před 9 lety a tak je použití tohoto systému pochopitelné, byl-li by použit klasický „plynulý“ pohyb, mnoho počítačů té doby by měli skutečné problémy hru použitelně rozhýbat. Na druhou stranu ale právě systém pohybu dodává Bránám Skeldalu neopakovatelnou atmosféru a společně se souboji, které jsou řešeny na tahy, což je asi nejlepší systém aplikovaný u dungeon her, nádech nostalgie a poctivé hratelnosti. Grafická stránka je i po těch dlouhých letech stále překrásná a ručně kreslené prostředí společně s precizní animací lahodí oku. Podobně jako grafika je na tom zvuková stránka, efekty prostředí i soubojů zanechávají jen ten nejlepší dojem. Povedený je i hudební doprovod, kdy každé prostředí je podbarveno jinou melodií.

Jak už to tak bývá, ani tak skvělým hrám jako právě Brány Skeldalu se nevyhne nějaká ta chybka. Asi nejpodstatnější je nevyvážená obtížnost některých soubojů. Je zde totiž mnoho potvor, na které platí pouze jistý typ zbraně či kouzla, což ovšem nezjistíte dříve, než v samotném souboji a tak často budete muset načítat uloženou pozici jenom proto, že jste nebyli vybaveni odpovídající zbraní. Jako další nedostatek bych viděl nemožnost užití lektvarů během boje, zejména jde o léčení a manu, která mi prostě nešla použít pokud jsem s nějakou potvorou bojoval. Tak jako tak se jedná o jednu z nejlepších dungeon her se kterou se můžete setkat, a to nejen na české scéně, navíc je kompletně v češtině a tak nebudou mít problém ani hráči komunikující pouze česky. Teď už ale přestaňte číst a raději si Brány Skeldalu stáhněte a pusťte se do nádherného dobrodružství, jež na vás už čeká.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Petulinda

Petulinda | 08.11.17 v 14:48

text příspěvku

Razac | 19.01.16 v 12:47

Cauky tohle dobra hra ktera me nejvic bavila... neporadite mi kde bych sehnal druhy dil? Dik R.

lpol | 14.03.14 v 17:14

nejde mi mys pri spusteni

Tomáš | 05.03.14 v 20:00

Je to hozně dobrá hra mam ji i na tabletu tam je to horší ,ale ani jsem nevěděl, že to jde.

Dejv | 08.12.10 v 12:28

Čawes lidi, jak se oživý ten, který je mrtvý? Táhnu ho s sebou a moc nemam času zjistovat nekolik dnů, jak se oživuje poradíte? :)

Big-Money | 07.09.09 v 19:23

nikdo nemusí mát žádnej patch stačí si změnit nastavení

Andy | 06.08.09 v 13:58

já už to mám lidi... ale jinak diks...

Tommy | 05.08.09 v 12:45

Na posledni patro nefunguje navod - je nahodne.
Musis vyresit sam - pokud si pred bilou vezi sebral svitek tak na nem jsou vysvetleny jednotlive symboly logickych spojek..
Zacal bych tou stranou kde graf. symbol rika ze oba jsou pravda (zamacknout obe tlacitka)

Andy | 03.08.09 v 17:27

ahojki lidi prosííííím moc pomoste mi s 3 patrem bílé věže... mně to vůbec nejde a podle návodu taky nic... tak jestli by ste měkdo věděli jak na to tak se mi prosíííím moc ozvěte dištak moje icq 487942417 kuju všem dopředu! Andy

olsi | 26.07.09 v 22:41

boužel me nejde hýbat s myší ani po nainstalovani jakehokoliv patche :(....

Ondřej | 18.07.09 v 09:23

Potrebujes mit nejnovejsi patch zkus se podivat sem -> http://skeldal.vyletnici.net/main.php?page=download

olsi | 17.07.09 v 09:34

zdar nevíte proč když hru pustím nemužu vubec hýbat myší???ps. mam Visty

Ondřej | 19.06.09 v 21:58

Musis napsat v jakem se nachazis patre a co mas presne za problem.

tonimal | 10.06.09 v 17:13

pls pls pls poslete mi nekdo na mail jak rozdelit hrdiny v bile vezi ja vubec nevim pls co nejdriv ja vubec nevim dik predem

Ivana | 23.02.09 v 15:44

Díky moc,opravdu to měl knihkupec

Ondřej | 23.02.09 v 14:20

Nejsem si jist, ale myslim, ze melodii zjistis u knihkupce v caredbaru, zajdi za nim.

ivana | 22.02.09 v 21:02

prosim,jak mam zjistit melodii na pistale v labyrintu vod,zadny svitek nemam,proste nechapu...diky

DYDYNA | 21.02.09 v 12:54

PROSÍM NEVÍTE JAK MÁM ROZDĚLIT HRDINY V BÍLÉ VĚŽI.DÍKY

Sváťa | 14.02.09 v 17:32

Ajo-díky:-)

Ondřej | 13.02.09 v 15:24

O tom zaseku co mluvis, tak to se mi nestava. A jak pises, ze ses u dryad u branky, tak jestli je to ta "zlata branka" kde je jejich kralovna, tak zde se to da vyresit i bez boje, staci kdyz si obstaras ten posvatny strom, ktery sezenes v zacarovanem lese. Ten pak das kralovne dryad a nemusis se probijet.

Sváťa | 13.02.09 v 13:26

Ahoj.Prosimvás sem u dryád za tou brankou,kde se jich na me vyhrne strašně moc,zvládnul bych je ale hra se mi dycky po nákejch peti,sesti kolech sekne,stalo se vám to někomu taky?už sem to zkoušel snad stokrát a dycky o samý.

Bellatrix | 13.02.09 v 08:30

Dobré, zatím vím všecko, ale kdyžtak napíšu.:)
Právě tyto logické věci jako třeba opřít se zády do sloupu aby se hnul, se mi hrozně líbí. Po všech hrách typu Might and Magic a dalších, kde jediným úkolem je zmáčknout nějaké tlačítko, maximálně zmáčknout pár tlačítek v určitém pořadí, nedejbože když na konci hry je nějaká logická hádanka:), je tato hra úžasná, pač tam vlastně dělám to, co bych udělala normálně. Tím vším jsem vlastně chtěla říct, že není nad tyto starší hry a je skvělé, že některé už jsou freeware.

Ondřej | 12.02.09 v 22:13

hh, jo jasne jasne :D ....kdyz nebudes zase vedet, tak napis.

Bellatrix | 11.02.09 v 11:29

No jo, to bude asi ono:) Děkuju za radu, bylo to tím, že jsem nerozdělila družinu. Tohle mi vůbec nedošlo... Stejně jako mi trvalo dost dlouho, než jsem přišla na to, že ty zasypané vchody se mají rozbít krumpáčem. Tyhle logické věci mi stále nějak unikají:)

Ondřej | 10.02.09 v 12:38

Tak to vazne nevim, vzdy mi to slo bez problemu. Po zmacknuti tech tlacitek se mi tam vzdy objevil most. Kdyz jsem to hral, tak jsem svoji druzinu rozdelil a obe tlacitka zmacknul skoro ve stejnou chvili.

Bellatrix | 09.02.09 v 17:00

Na to jak stará je to hra, je dost dobrá, mně jako příznivce tohoto typu dungeonů velice potěšila. Poté, co se mi ji konečně povedlo spustit v DosBoxu (asi po půl hodině nadávání a zjišťování, jak že to vlastně funguje), jsem strávila pár hodin hraním. Chvilku sice trvá zvyknout si na ten krokový systém, ale jinak paráda. Kromě toho, že vždycky lezu tam kam nemám a asi dvacetkrát mi zabili celou družinu, jsem narazila na problém. Ve skřetích jeskyních po zmáčknutí obou tlačítek se ta voda ne a ne rozestoupit a jak jsem si potom přečetla, bez toho pokladu nemůžu pokračovat. Stáhla jsem si nějaký opravný patch, ale s tím mi to nešlo ani spustit. Nevíte někdo, co s tím??

upir.petr | 03.02.09 v 19:46

já vim proč některim to ve vistě nejde musíte mít patch já sem syho stách a už mytode

milda | 07.01.09 v 12:20

tak kdyby to jeste nekdo nevedel tak vevistach to chodi aspon v okne!!fullscren nechodi!!aspon zatim

milda | 06.01.09 v 17:29

zdravim uz jste nekdo prisel na to proc nechodi tahle hra ve vistach??rad bych to rozchodil diky

honza | 16.11.08 v 20:42

Ja mam taky tenhle problem nejde mi to na vistach jestli mate nekdo nejakou radu tak mi sem napiste.diky

Ondřej | 15.11.08 v 23:36

Mam stejny problem, hra mi nelze spustit pod windows vista, nemate nekdo nejakou radu?

lord | 02.11.08 v 09:54

pomoc naozaj v mojom dome su mimo zemštania to neni v hre naozaj pomoc prosim a uš som priviazany o palicu len dociahnem na klavesnicu naozaj esoes pomoc bivam tam gde vi jasom vaš suset prosim pomošmi rodicia išli na nakup prosim vipač moje dvere niecim ket možeš prosim!

Peter | 29.10.08 v 08:42

Hra sa mi nedá spustiť pod Windows Vista.Máte rovnaké skúsenosti?Ďakujem.

Hory | 20.10.08 v 10:21

cau potreboval bych pls poradit co mam delat v neviditelnem meste.Nemuzu se dostat do toho palace dyz otocim hlavou tak se otevrou dvere ale dyz tocim kolama tak most neni nikde

Kenvous | 16.10.08 v 07:25

Předevčírem jsem se pustil do hraní téhle perly, abych si ukrátil čekání na cardhalii 2 a musím říct, že mě už dlouhou dobu žádná z nových her nedokázala takhle odtrhnout od okolního světa. Úžasná gamesa! ;) To Pavel: Stáhni to buď tady nebo je to i na bonuswebu, kdyby ti to nešlo

Pavel | 07.10.08 v 21:35

ahojte hele asi nejsem normalni ale prosim vas jak to mam stahnout,spise kde dekuji pavel

uzuiru | 13.09.08 v 21:29

hod tam kmen

Hanča | 07.09.08 v 08:53

ahoj. sorry že zas otravuju ale nemuzu se dostat pres druhou jámu vlese u dryád. na jine strance se pise ze se mam prehoupnout na liane ale ja nevim jak...... díky za odpověd diky moc

hanca | 30.08.08 v 08:22

diky moc

Craw | 29.08.08 v 20:50

Postavis celou skupinu na jedno policko (tak aby byly vsichni spolu) a pote kliknes na odpojene hrdiny + budes drzet Ctrl. Ze jsou spolu se da poznat podle toho ze maj stejne obravene jmena. Take je lze spojit tak ze zmacknes na klavesnici cislo (1-6), a dane postavicce se zmeni skupina - je to ale pracnejsi.

hanca | 29.08.08 v 15:11

Ahojky. mozna su blbá ale mě se druzina rozdelila a já nevím jak to mám udělat aby zase chodili spolu?? predem diky za odpoved

korija | 23.08.08 v 21:59

scorpion wincheater homepage tohoto pragramu je na teto adrese:www.cheater.cz

noekiller | 19.08.08 v 11:24

jj díky....taky jsem to zoušel se tam dostat pomocí portace, ale je to teda peklo :-)
Budu to zkošet dál, ale jinak díky

Craw | 19.08.08 v 10:49

tusim ze se musi precist v urcitem poradi zacinaje severem ale nejsem si tim zrovna 2x jisty :), jinak co jsem zkousel, da se do labirintu dostat i pomoci kouzel automaping, teleportace a pripojeni - proste pujdes pomoci kouzla teleportace & automaping dal po te vode ktera je u bile veze, na konci je labirint staci tam privolat ostatni postavy :)

djjaner | 19.08.08 v 00:32

koupim hru brany skeldalu original...
Protoze tato verze je uplne na hovno!!!!

noekiller | 18.08.08 v 15:05

ahojda všichni. Mmam všechny artefakty a jsem v posledním patře, kde má být Nimeth(nebo tak nějak) a nic se ndějě.Chodim dokola a aninejde kliknout na ty 4 destičky, u kterych se objevují nápisi a nimeth se objeví....nic...Tím pádem jsem dohrál :( poradí někdo?

Craw | 08.08.08 v 17:58

Nevim jestli ty "kradeze" tam byly zamerne :).. Jelikoz vim ze to tehda vsem ostatnim co to hrali fungovalo (spousteli BS pod Win98) a me jedinemu ne (rozjizdel sem to pres DOS 6.11 pokud si dobre vzpominam). Jinak se zkus zeptat na foru k BS pro Win, urcite ti odpovi jak to je doopravdy ;)

Tomš | 03.08.08 v 11:15

Zdravím vás Bránaři...Jen se chci tak nějak informovat, kdysi v začátcích téhle hry šlo při hře z originálního cédéčka "krást" u obchodníků stisknutím obou tlačítek myši vybavení, nápoje a jídlo, prostě všecko, ale při verzi stažené z netu se tahle pikantnost vytratila...Nevíte někdo jestli je to tim že v internetové verzi tahle "výhoda" byla odstraněna..? Díky za reakci a vnesení světla do záhady

valcik | 14.06.08 v 13:50

čaute, ľudia. návod k Bránam Skeldalu je v programe Scorpions WinCheater, ktorý sa pravidelne objavuje napríklad na DVD v časopise Level. :-)

a malá rada: do mapy sa dajú vpisovať poznámky, stačí klepnúť ľavým myšítkom tam, kam poznámka patrí.

michal | 18.05.08 v 16:39

potvrzuju - na západní straně obě, na východní straně obě, na severní straně levý(západní), na jižní straně pravý(východní). enjoy!

Thovt | 29.04.08 v 20:26

návod je blbě, správně se maj zmáčknout obě tlačítka na pravý a levý stěně a pravý tlačítka na horní a dolní (při pohledu na mapu); slyšel sem i jinej názor a to: levá, pravá obě, horní levý, dolní pravý. enjoy!

muffka | 12.04.08 v 18:06

hojky jsem v bílé věži s těma destičkama, kde mám stiknou ty co má být pravda. stiskla jsem podle návodu a teleport se neobjevil.... muze nekdo pomoct??? díky pls na email muffka@seznam.cz

pranksterka | 03.04.08 v 16:29

ja to neviem sputit da sa to vobec?? alebo odkial to mozem stiahnut ... hmm??

fres9 | 29.03.08 v 16:37

zdravim,
hele mam win XP home a nejdou brány spustit. Chtěl bych ce zeptal jestli to nejde nějak obejít abych mohl hrát. Prosím jesrli někdo víte jak mi pomoct dejte mi vědět na mail fres9@seznam.cz Předem Díky

ach jo | 15.03.08 v 23:46

Tak mi to nejde spustit. Mám win Vista. Nemůže mi někdo pomoct?

Rebel | 03.03.08 v 08:31

Tak už si do mapy dělam poznámky, super.

Rebel | 02.03.08 v 18:39

Jelikož nemám počítač na Oblivion tahle hra potěší. :-) Jen mě štve, že na mapě ve městě nemám popisky. Takhle nevím, kde je krám, kde co a do mnoho dveří se stejně vejít nedá, tak mě to tam při druhé návštěvě pořád mate.

tina | 27.02.08 v 01:37

Proč to nejde stáhnout,když opíšu kod tak mi to furt dokola píše špatnej kod.Prosím poradte co stím díky

kean01 | 22.02.08 v 21:32

cardhalia... to ma moc neba... som to nevedel prejst... ale BS masina... nemate nekdo pls BS2 paty ucednik ?

arauco | 15.02.08 v 20:54

lepší je rozhodně cardhalia grafikou ma sice skeldar navrch ale zaprvé cardhalia líp se hraje není tam žádná věž kde by ses zasek (až na tuhý protivníky)+je na ni návod.

aifel88 | 11.02.08 v 18:33

Dnes jsem si tuto hru stáhnul a ted hledám jestli je někde návod.Na to jak je tato hra stará tak vypadá dobře.Už mě nebaví hrát ty moderní hry-hrál jsem Zaklinače ted skusím něco jiného jdu nato cus.

Pepa | 08.02.08 v 19:49

Prosím vás poradí mi někdo jak dál z bílé věže?Jsem v předposledním patře a i když jsem si stáhnul návod a označil tlačítka s výroky ,které se mají - neobjevuje se mi teleport - díky za radu.

Abipoe | 07.02.08 v 16:57

Jsem v bilý věži v posledním patre se ctyrma cedulama. Podle navodu se ma po precteni objevit mág Nimeth na kecandu. Ale at ctu jak ctu, Nimeth se ne a ne objevit. Je potreba neco zakouzlit, nebo tak neco?

Jiří Bohatý | 27.01.08 v 21:43

Pls kde se dá stáhnout Carthalia?

caezar | 25.01.08 v 14:29

mimochodem pod xp se tomu tenkrat nako chodit nechtelo tak nakej kluk na to udelal patch a oni se kvuli tomu soudili hmm ale mel by byt nekde ke stazeni a je to nej nej nej cesky dungeon cardhalia na to zdaleka nema

Aldor | 11.01.08 v 10:06

Stahnu, spustim a napise to "The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the program."
Co s tim? Mam WinXP

Josef | 10.01.08 v 15:10

Ahojky a ještě se chci zeptat jak dále pokračovat ze soutěsky bloudících duší - už jsem ji taky vyčistil od nestvůr.Díky za radu

Josef | 10.01.08 v 15:07

Ahojky.Začal jsem tuhle hru hrát a jeví se mi jako super hra.Ale dostal jsem se do fáze kde nevím jak dál.Skřetí jeskyně jsem vymítil ale na druhou stranu jezera nebo řeky jsem se nedostal.Taky nevím jak se ke mě připojí i další členové skupiny - prozatím mám jen tři.Neexistuje nějaký návod jak postupovat dál.Předem dík

HJ | 08.01.08 v 12:17

KDO JE LEPŠI BUD Brány Skeldalu
NEBO Cardhalia

Jiří Bohatý | 01.01.08 v 17:32

Tak už jsem to dohrál, díky za rady bez nich bych se asi moc daleko nedostal.

Valor | 01.01.08 v 17:24

jestli se dobre pamatuju jsou tam 3 tlacitka, 2 oteviraji dvere a treti zhodi jeden mec. tzn prvne si zhod mec a by be jsi se k nim mel dostat. pokud to nepomuze loadnu save a kouknu se staci pisnout.

Jiří Bohatý | 01.01.08 v 14:24

jsem už ce skeldalu v prvním patře, na stropě visí meče které mi brání do dalšího patra. Vím že je musím vypnout dvěma tlačítky ale k těm se taky nejde dostat(ani teleportem. Nevíte někdo jak to udělat? díky

Jiří Bohatý | 27.12.07 v 18:16

jojo díky, už sem pryč z věže, ted jsem u dryád, tam zatim žádnej oříšek neni. tak dík

Valor | 27.12.07 v 16:30

je to hadanka, musis zazvonit na gongy podle veku soch, pokud je seradis zpravne tak se ti otevre teleport. Drobna rada uloz si to pred vsupem do tretiho patra, mohlo by se stat ze pokud to tam zkazis pojedes od zacatku.

A. | 27.12.07 v 15:38

najdi si na netu navod.

Jiří Bohatý | 27.12.07 v 15:11

Děkuju za rady ale ted sem znovu v úzkých.. jsem v bílé věži ve 2.patře. Je tam místnost se sochami a gongy. nevím co mám dělat ale se sochami se dá mluvit. prosim poradte jak se mám dostat do dalšího patra.

ewr | 27.12.07 v 13:49

jak mam pouzit cheat.pri smlouvani napisu vsechny 9 a nefunguje to prosim poradte

Jiří Bohatý | 27.12.07 v 13:44

no když už sme u toho povedlo se mi usmlouvat zbrojíře že když sem mu prodával skřetí sekeru napsal sem do smlouvání samé 9 a dostal jsem neuvěřitelnou sumu. bohužel hra se mi vypla a znova mi to nejde :(

Craw | 27.12.07 v 13:36

Nutno dodat ze sem skeldal projel cely a bez cheatu... uvadim to jen pro zpestreni hry (a ani nevim jestli to dnes funguje...) :D

Valor | 27.12.07 v 13:26

to je prece cheat a my jsme poctivi ne? :-)

Craw | 27.12.07 v 13:06

No vim ze v DOS verzi tam jeste meli maly problem se smlouvanim, takze se dalo cokoliv usmlouvat za 1000000000... jestli to funguje ve verzi pro Windows sem nezkousel ;)

Valor | 27.12.07 v 13:00

pro ty co to nevi, ve hre se da vydelat nekonecne mnozstvi penez( neni to cheat ale poctiva prace :-) ), staci kouzlit vodu a tu prodavat alchymistovi, kazdou koupi za 5zl, tzn s penezi neni nikdy problem :-)

Valor | 27.12.07 v 12:58

no souteska je na sevrni casti mapy, jestli se dobre pamatuju tak u prednihoho vchodu do skretich jeskyni ( ten tesne pred bocnim vchodem do mesta) je odbocka na sever, a souteska je cca 6 policke severne, nemuzes to minout.

Jiří Bohatý | 27.12.07 v 12:37

jo díky, pochoden jsem našel ale soutěsku bloudících duší hledám furt.. našel jsem jenom soutěsku s trolem ale toho už jsem zneškodnil a dál je temný les, tak jestli někdo víte kde přesně je nebo máte obrázek mapy tak se pls ozvěte.

Craw | 27.12.07 v 12:14

Jeste bych si dovolil nesouhlasit s nazorem autora recenze ze souboje ve Skeldalu jsou obtizne... mozna jsou obtizne pokud nema clovek taktiku a vrha se bezhlave do kazdeho souboje s celou druzinou. Osobne jsem si vytrenoval 2 postavy jako valecniky, 2 lukostrelce a 2 magy, pote kdyz doslo na tuhsiho soupere vysunul jsem 2 valecniky dopredu, magama sem je healoval a lucistnici pres ne strileli.. Takto jde zdolat i nejsilnejsiho protivnika

Craw | 27.12.07 v 12:08

Skeldal jsem hral pred rokem a pul takze uz si to prilis nepamatuji... ale

1) Ve skretich jeskynich je ihned po vstupu ta mistnost s fontanou a z ni vedou 3 chodby... v jedne z nich je pochoden ktera se da vzit, u ostatnich ti to napise ze s louci nelze hnout nebo tak neco

2) Souteska bloudicih dusi je v Lese (tom samem kde zacina hra) tusim nekde blizko Plani.. Pozor! Duchove nejdou zabit normalni zbrani... doporucuji koupit mec na duchy, a nebo pokud uz mas kouzlo Ohnivy Mec (ten se ostatne hodi v kazdem levelu, snad krome sopky)

Jiří Bohatý | 27.12.07 v 11:20

1) Ve skřetích jeskyních je v jedné části přes tunel pavučina, vím že jí mám propálit ale nevim kde je ta louč která se dá vzít.
2) Bard v Přístavu mi poradil ať jdu do Soutěsky bloudících duší ale tu nemůžu nikde najít. Pls napište jestli někdo víte kde tyhle dvě místa sou, kdyžtak obrázky mapy na mail. díky

Jiří Bohatý | 27.12.07 v 10:48

jo díky konecne vim jak se dostat pres jezero ve skřetí jeskyni

Valor | 26.12.07 v 17:21

Jirka Bohatý: Alchymista ve meste na to prodava lahvicku zkus se k nemu kouknout :-)
Taky spanek obcas pomuze znaveným dobrodruhum.

Kurburt:pri zmacknuti cisla prislusneho clen party ( 1 pro prvniho clena etc) se zmani jeho skupina, chce si s tim trosku vyhrat nez se naucis jak rozdelit nebo rychle spojit svuj team.

kurburt | 25.12.07 v 22:30

Cau lidi prosim jak mam rozdelit skupinu na nekolik clenu?

Jiří Bohatý | 25.12.07 v 18:00

Casto se mi stava ze se nekdo ze skupiny vycerpa a trva dlouho nez se nabije. neda se to nejak urychlitt?

Craw | 24.12.07 v 08:45

Pro pouziti lektvaru, nebo zmenu zbrane, zkratka cokoli pri souboji je nutne zvolit postave akci Prezbrojeni ;)

Elidaron | 23.12.07 v 21:54

Ja oryg tehle hry doma nemam, ale mam doma vystaveny M&M 5,6,7,8 a 9 :D ... proste Might and magic byly v mym zivote nej dungy :)) .

artman | 23.12.07 v 18:03

Setr: Nemáš zcela přesné informace, free to je od 19.12.2007, viz. homepage hry

http://www.napoleongames.cz/main.php?language=2&section=1

jinak je to super hra, to je fakt.. také mám někde ještě originálku :)...

Nuklearni-okurka: v jakém ohledu potřebuješ pomoci?

Sertr | 23.12.07 v 15:39

Pixel hunting ?
Cože to nejni pravda. Stačí používat auto mapu a skutečný vydění(kouzla)ú a nikdy nemáte probklém krom jedný jediný možnosti a to zapálit louč.
ale su=pr hra mám i starou krabicovou verzy

joa free to už je nejmíň půl roku. ale myslim že víc

gh | 23.12.07 v 12:55

pise mi ze mam preinstalovat graficku kartu. Ako?

Nuklearni-okurka | 22.12.07 v 23:16

Kdyby byl někdo tak ochotný a chtěl mi pomoct, tak moje ICQ je 296631575, Skype Nuklearni-okurka, MSN roman.byrtus@seznam.cz

tiny3 | 22.12.07 v 17:29

vyborná hra ale už dosti stará..mám ji doma v originálu..všem doporučuju :)

Elidaron | 22.12.07 v 12:05

Dekuju! uz sem to nainstalnul :))) .

artman | 22.12.07 v 11:38

Nahrál jsem pro jistotu znovu celý balík na web, zkus to stáhnout znovu. Už by to problém dělat nemělo...

Elidaron | 22.12.07 v 11:32

Prosím, vím, ze vas tu otravuji, ale dungace zboznuji... da se neco delat stou chybou co mi vyyskakuje kdyz kliku na instalaci :)) ?

Lokutus74 | 22.12.07 v 10:57

Dej Nastavení - Rozšíření - a zaškrtni Recykluj nestvůry! Zabité nestůry se časem obnoví:-)!

Elidaron | 22.12.07 v 10:47

Kuju :)) .

don | 22.12.07 v 10:47

Super:) Vzpomínka na mládí, super hra:) ...jediné mínus co jsem na ní našel já je, že se neobnovujou příšery, takže všichni končej na stejném lvlu.

artman | 22.12.07 v 10:40

Podívám se na to hned, mě osobně to včera šlo...

Elidaron | 22.12.07 v 10:33

De vam to nainstalovat? Vypada to jako krasny dungeon, ktery se muze vyrovnat i mejm nejmilovanejsim Might and Magic, ale pri instalaci mi to hlasa: The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the program.

Alishka | 22.12.07 v 00:41

Jeden z nejlepsich dungeonu, jaky jsem kdy hrala!


galerie

Brány Skeldalu Brány Skeldalu Brány Skeldalu Brány Skeldalu Brány Skeldalu

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce