recenze

Angband

Angband

Díla J.R.R. Tolkiena jsou velice populární a dodnes jsme se mohli dočkat spousty zpracování. Za vzor si tohoto velikána vzali i autoři Angband, kteří svůj příběh přenesli do Středozemí. Máte-li rádi kvalitní RPG, Angband vám mohu jen vřele doporučit!
Pokud máte rádi dílo J.R.R. Tolkiena, tak zbystřete! Tato hra se totiž odehrává ve Středozemi a je dělaná volně na motivy děl tohoto velikána. Žánrově je asi nejvíce podobná poměrně známému ADOMu. Jde tedy o hardcore RPG okousané o veškerou grafiku? Záleží na vás - Angband vám totiž nabízí kromě ADOMovského ASCII pohledu tzv. tilesety, což jsou vlastně skiny pro hru. Takže například místo "@" se vám zobrazí taková ikonka vašeho bojovníka, jakou pro ni má váš tileset (tilesety jsou celkem hezké, i když docela pidi - viz screenshot). Hra nabízí i zvuky a ovládání je celkově o dost komfortnější než u ADOMU - částečně také díky tomu, že je pro Windows a má menu. Pro ty, co Windows nemají existuje i DOS verze. Angband můžu doporučit hlavně ADOMistům, ale i ostatní RPGčkaři si přijdou na své.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Alnagon | 14.06.03 v 13:08

Říct, že je Angband obdobou ADOMu je absolutní nepochopení věci, ačkoliv jako přirovnání to možná sedí. Nicméně Angband má přímého předchůdce - hru Moria a ta vznikla v době, kdy se autorovi ADOMu o této hře možná ani nezdálo. No a úplně prapůvodní předek všech těchto her byl, na dnešní poměry pitomoučký Rogue. Ale sláva všem těmto hrám a klonům.

Weide | 11.05.03 v 00:51

Zdravim vsechny, co hraji Angbanda a jeho varianty. Hra je to opravdu skvela. Hraju ji s prestavkami jiz od roku 1999, kdy mi ji kamos ukazal a porad me bavi. Navic se vejde na jednu disketu:o) U me ma 100%

Petr | 04.04.03 v 12:54

Angband je bezpochyby nejrozsahlejší hrou, kterou jsem měl tu čest hrát.

Waylander | 08.02.03 v 19:52

no, imho si angband zaslouzi plnejch 100%. vetsine lidi to dneska nic moc nerekne, ale je to jedno z nejlepsich RPG co jsem kdy hral. trosku delsi dobu trva, nez si to clovek "ohmata", ale pak je to desna zavislost. lidi. nebojte se toho!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce