recenze

Zoomines

Zoomines

Možná se ptáte, co se může skrývat pod názvem dnešní gamesky? Odpověď je velice prostá. Jedná se prostě a jen o další Tetris, který ovšem s sebou přináší řadu inovačních prvků. Minimální dávku pozornosti si tedy tento počin jistě zaslouží.
Mluvit o tom, že Tetris je věčný, nemá jistě smysl, protože by to zajisté bylo nošením brambor na pole. Ostatně, pár slov jsme si o něm řekli v našem článku, kde jsme si vyjma několika úvodních slov zrekapitulovali historii a nezapomněli jsme ani na zajímavosti. Pokud jste se čirou náhodou s tímto pojmem nikdy nesetkali, doporučuji se tam podívat. My si nyní pojďme říci pár slov k Zoomines.

U většiny tetrisů bývají motivem cihličky. Dnes tomu bude ale úplně jinak, protože narážet budeme na sympatická zvířátka, což je tak trochu patrné již z úvodu. Základem je opět hrací plocha. Pokud na ni trochu více zaměříte svůj pohled, můžete v její horní části vidět posuvník, který má uchopenou kostičku, složenou ze čtyř částí. V každé z nich je obrázek zvířátka či nějakého jiného objektu. Vaším úkolem je spojit dohromady kostky tak, aby v jeden okamžik byly jak ve vodorovné, tak ve svislé řadě spojeny dva stejné obrázky. Jakmile se vám to podaří, daná oblast zmizí a po chvilce se vám připočtou cenné body. To v závislosti na tom, kdy vám přes tuto oblast přejede senzor, který se neustále pohybuje po hrací ploše zleva doprava. Možná se vám to zdá jednoduché, ovšem mějte na paměti, že hra se podobně jako u ostatních tetrisů neustále zrychluje a umísťování se tak stává mnohem složitější. Na druhou stranu se na objektech mění obrázky společně s barvou pozadí, takže o stereotypnosti prostředí nemůže být řeč.

O klasickém stereotypu by ovšem řeč být měla, protože hra ho po nějaké době přinese. Autoři se to snažili zamaskovat kvalitním zpracováním a nutno říci, že se jim to do jisté míry podařilo, protože díky střídajícímu prostředí se u hry zaručeně jistou chvíli udržíte. Pokud jste tedy příznivci tohoto žánru, pak rozhodně neváhejte, stojí to za to, a to říkám i přes to, že velikost archívu nepatří mezi zanedbatelné.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Jita | 17.11.05 v 01:10

na tetris moc kombinací, má to být jenom o jednoduchém skládání.


galerie

Zoomines Zoomines Zoomines Zoomines Zoomines

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce