recenze

Zep's Dreamland

Zep's Dreamland

Sympatický Zepelín je uvězněn ve svých divokých snech a potřebuje vaši pomoc. Nabízí solidní zpracování, dobrou zábavu a kromě přiloženého editoru také čtyřicet úrovní, plných nástrah a jiných zapeklitostí! Doporučují čtyři z pěti Zepelínu. :o)
V době, kdy si mnoho tvůrců „půjčuje“ nápady z jiných her, je každý originální titul ceněný pomyslným zlatem a hráčskou přízní, vzbuzující vždy mnoho ohlasů. Toho si je samozřejmě vědomá spousta autorů, ale ne každému se vždy podaří vytvořit něco naprosto originálního a hlavně zábavného. Někteří z nich nás ale mnohdy dokáží svými výtvory překvapit tak, jako to nyní udělali tvůrci z LoomSoft u hry Zep's Dreamland.

Ve spánku se mnohdy dějí věci, o tom není pochyb. Někomu se zdají sny příjemné, jinému trošičku divoké, stejně jako našemu hrdinovi - sympatickému Zepelínovi, kterého jeho sny navíc uvězní! Touží po opětovném probuzení, ale jeho sny ho stále více pohlcují a záhy zjistí, že bez vaší pomoci se jednoduše neobejde. Chcete-li mu skutečně pomoci, budete ho muset v každé úrovni doprovázet a hlavně dostat do malého, červeně zbarveného teleportu, který ho přenese do další úrovně a jak asi správně tušíte, tak jednoduché to nebude. V cestě mu totiž stojí mnoho překážek a navíc je vaše postava hendikepovaná tím, že neumí skákat! Naštěstí má v rukávu velmi zvláštní schopnost, která mu dovolí vytvářet kamenné bloky se specifickým symbolem. Pomocí těchto bloků si budete razit cestu k cíly. Uvedu dva příklady. Potřebujete-li se dostat na nějaké výše položené místo, jednoduše si vytvoříte potřebný blok, který vás vyzvedne. Potřebujete-li se dostat přes nepříjemnou díru, stačí ji zaplnit vhodným blokem a hurá, můžete přejít. Bloky lze také samozřejmě ničit. To se hodí zejména v případech, kdy si vaším „stavěním“ zablokujete cestu.

Samozřejmě také narazíte na několik omezení! Stojíte-li na bloku, nemůžete stavět nové! Narazíte také na omezující červené bloky, s vyznačeným symbolem nebo prázdným čtverečkem. Co to znamená v praxi, jistě víte - stojíte-li na omezujícím bloku, nemůžete tak vytvořit blok, které je omezen symbolem! V pozdějších úrovních lze dále ještě nalézt tunely, které umožní snazší průchod. Po „drolícím“ bloku (je na něm znázorněná prasklina) můžete přejít jen jednou, poté se zničí! Poslední pomůckou jsou speciální teleporty, sloužící pouze pro transport v dané úrovni. Na konci každé úrovně máte v přehledné tabulce stručný přehled o vašich aktivitách, včetně počtu zničených bloků, kroků atp. Zep's Dreamland dále nabízí přehledný tutoriál, který vás seznámí s ovládáním a základními principy.

Vizuální zpracování vypadá velmi roztomile a hře to naštěstí vůbec neškodí. Pochvalu si také zaslouží hudební doprovod. Jestli vám standardní hudební nabídka nestačí, lze si vlastní midi soubory nakopírovat do adresáře s hudbou. Můžete si také vyzkoušet tvorbu vlastních úrovní v přiloženém level editoru. Ovládání je velmi snadné, pohyb pomocí kurzorových kláves, položení (zničení) bloku pomocí mezerníku.

Zep's Dreamland mě svojí originalitou doslova nadchnul a je to skutečně titul se vším všudy. Díky přiloženému editoru si navíc můžete vytvářet vlastní úrovně. Díky zanedbatelné velikosti můžu hru doporučit. Za vyzkoušení rozhodně stojí!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Marian | 22.11.07 v 14:41

Samozřejmě, že jde.

Nejde to stáhnout!!!! | 22.11.07 v 11:58

!!!!!!!!!!!!!!

timo | 27.06.05 v 23:28

Je to fakt pěkná hra, docela mě na dlouho zabavila, je pravda že některé okna jsou těžké, ale dá se to zvládnout :-)moc se mi líbí a připomíná mi nějakou hru z atari 800xl, ale nevím jakou :-)) a hudba je taky dobrá..to se faaaakt povedlo :-)))


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce