recenze

XWelltris

XWelltris

Nepřipadá vám tento název povědomý? Je v něm část z názvu klasické hry, která má ve světě vybudovanou obrovskou popularitu. Ano, jde o předělávku tetrisu. Jak by asi tak mohla vypadat? Čtěte dál! ;)
Tetris už vyšel v různých verzích. Každý ho asi budeme znát z malých „digiher“, kde jsme ho často hrávali, ale dnes už to má tak trochu za sebou. Proč? No jen málo fanoušků zaujme klasická logická hra, jakou je tetris, když má možnost stáhnout si spoustu lepších modernějších her. Takže X-Welltris dnes asi budou stahovat jen ti, kteří rádi vzpomínají na tetris nebo se nemohou odtrhnout od svých „digiher“, ale počet takových lidí je opravdu malý. ;)

Někteří z vás by si asi představovali klasický úvod – o čem hra je. Dnes tomu tak nebude, tedy určitě nebudu rozebírat hru do podrobna nebo jejího předchůdce. Kdo by neznal tetris? Asi nikdo, ale pokud někdo takový je, tak ho nepotěším, neboť nebudu rozebírat podstatu klasického tetrisu.

X-Welltris je kvalitní předělávkou klasiky. To zní více než lákavě, takže by ho měl vyzkoušet každý, komu tetris něco říkal, ale pokud vás tetris nebavil, tak na tom s X-Welltrisem nebudete o nic lépe. ;) Ten obsahuje celkem pět režimů, které se od sebe liší padajícími kostkami, takže např. v prvním režimu nazvaném Dutris budou padat klasické kostky jednoho druhu. Zde jde o podlouhlé kostky tvořené dvěma malými kostkami. Další režimy jsou na tom obdobně, ale máte možnost je i nakombinovat, pokud zaškrtnete možnost Mixed. V čem je tedy hra výjimečná, když jsou zde ty samé kostky jako v tetrisu.

Po vybrání režimu a podepsání se vše dozvíte nebo si prohlédněte screenshoty a bude vám to též jasné. ;) Kostky padají ze čtyř stran, vy je můžete přesouvat na jakoukoliv stranu, podle toho jak se vám to hodí. Kostky však nepadají jen na jedno místo, ale podél vámi zvolené strany, což hru dělá mnohem těžší. Pokud se vám nebude dařit, jedna strana zčervená a vy budete muset využít vašeho myšlení, abyste neprohráli. ;) Ostatní vlastnosti jsou podobné jako u tetrisu (např. další kostka je ukázána na obrazovce vpravo dole).

Předělávka tetrisu, tak to zní pěkně, ale ne každému to něco řekne. Zvědaví hráči by měli X-Welltris rozhodně vyzkoušet. Nejde však o nic převratného, což potvrzuje i mé hodnocení. Tetris už to má pomalu z sebou, sice ne pro každého, ale většina se mnou bude určitě souhlasit. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce