recenze

XO Tactics

XO Tactics

Co ti řekne Fallout Tactics? Co ti to řekne, nevím, ale tyhle piškvorky jsou určeny k dělání reklamy tomu „Fallout Tactics“. A co že to vlastně je? No přece známá taktická hra zasazená do slavného světa Fallout. Pojď si taktizovat s piškvorkami, co?
Piškvorky, to je ta hra, kterou tajně hrají studenti a školáci pod lavicí; to je ta hra, která se nedá hrát bez čtverečkovaného papíru; ta hra, která rozvíjí logické (ale) i falešné myšlení člověka. Ale při hře s počítačem se nemůžete tvářit nějak falešně, protože on není jen pouhým hráčem, co se nechá myšlenkami, názory a různými úšklebky oblafnout. Je to prostě stroj. A právě do toho stroje ti nabízím další provedení této známé gamesky. Tentokrát bude ve stylu světa Fallout. Přesněji řečeno, bude za světa hry Fallout Tactics. I propagační hry do tohoto světa patří. Takže se pohodlně usaď, další logické dílko máš právě před sebou.

Jakpak se to hraje ví asi každý, kdo ne, tak je u mě nevzdělanec. Takže pravidla můžeme přeskočit a jdeme se podívat rovnou na celkové provedení. Tak jak to už u jednodušších her bývá, i v této pocítíme absenci výběru obtížností. A ta přednastavená obtížnost je celkem těžká. Počítač ovládá spoustu různých kliček jak dobře odpoutat tvoji pozornost, jak tě zmást. Nebyla náhodou na začátku řeč o falešnosti? Byla, ale tentokrát to nebudeš ty, kdo ji použije. Díky této nelehké obtížnosti bude pro tebe (pokud nejsi ostřílený hráč piškvorek) častější úspěch remíza než vítězství. No a ty prohry budou nastávat, ani si možná nevšimneš jak. Ale už bych tě měl přestat strašit a raději bych měl začít chválit. Co se tu opravdu dá pochválit, je možnost rozdat si to s někým z vašich kamarádů či spolupracovníků po síti a zároveň s ním chatovat. No jasně, jak tě znám, asi si říkáš: „Piškvorky po síti? To když už někoho na to hraní po síti seženu, dáme přednost nějaké pořádné hře…“ Jasně, po síti se „paří“ hry z úplně jiné dimenze, ale v tomto případě tohle asi oceníš třeba pokud si chceš v práci se svým kolegou tajně zkrátit dlouhou chvíli. Takže vlastně proti sobě můžeš postavit počítač, protihráče na jednom, nebo na jiném počítači a to díky síti.

Žádné nové prvky tohle dílko mezi řadu her s piškvorkami nevnáší (až na to chatování), dokonce se tu neobjevují ani nové znaky. Zůstávají tu kolečka a křížky, na které jsme zvyklí. Právě mě napadá, proč je v názvu zrovna „XO“, ty písmenka symbolizují právě ty kolečka a křížky. XO – to je geniální krycí název, že? A blížíme se ke konci. Tak co? Vyzkoušíš další křížky s kolečky tentokrát od ruských autorů ve stylu Fallout? Klidně si to zkus a nelekej se, že je to od Rusů. Protože to není v azbuce, je to anglicky. Ale to je jedno, každopádně si to zkus zahrát…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

XO Tactics XO Tactics XO Tactics

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce