recenze

Watomic

Watomic

Fanoušci a fanynky logických her jistě zaplesají. Watomic je sice x-tým klonem klasiky Atomic, nicméně hratelnost je stále stejně dobrá jako v originále a hlavně – 84 levelů je 84 levelů.
Šroubování závitů vlastního mozku je v dnešní době plné technických vymožeností a dokonalých přístrojů, které myslí pomalu za nás, pro člověka obvykle nepohodlným zatížením. Aby také ne, když si můžeme užívat všelikých slastí a nechat přemýšlet jiné.

Skupinka s názvem Ironfende se rozhodla, že lehce polechtá herní neurony všem hráčům, kteří o to budou stát. Za vzor si vzala klasiku všech klasik původem z počítače Amiga 500 s názvem Atomic, kterou (…se musím pochlubit…) jsem jakožto statný junák také počátkem 90-tých let minulého století vlastními silami dohrál. Tato krásná hra spočívá ve skládání molekul z atomů v jednotlivých screenech, což zní sice hezky, leč atomy jsou různě poházeny a lze s nimi pohybovat pouze do směrů předem určených. O co je princip hry jednodušší, o to je těžší tuto hru (zvláště v pozdějších levelech) hrát. Grafika je velmi prostá, ale přesně zapadá do konceptu gamesy.

Ne, neděste se přehnané obtížnosti. Na vše se dá přijít intuitivně, a kde intuice selhává, nastává čas na použití metody pokusů a omylů. A když i ta selže, pak zcela prostě zvolíte požadovaný level přímo v programu. Je to sice hráčsky nečestné, ale proč si kazit dojem ze hry, když zakysneme u některé z ošklivých složitých molekul. 84 levelů je dostatečná porce na dost dlouho pro průměrného hráče logických her, takže vzhůru do toho a půl je hotovo.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Oroborus | 02.08.05 v 18:13

Verzia pre DOS na :
-> http://www.486games.net/download.php?id=89 [72KB]

Staroch | 02.08.05 v 14:45

tohle se pařilo v dávnověku taky na ZX Spectru:-)

John Beak | 02.08.05 v 10:40

Tu hru znám! To jsem hrál asi před 7 lety, někdo to naprgal v Baltíkovi :)


galerie

Watomic Watomic Watomic Watomic Watomic