recenze

War Chess

War Chess

Šachy, kdo by neznal tuto královskou hru. Nyní máte i vy šanci si zkusit opravdu skvělé dílo. Nejsou totiž šachy jako šachy. Pokud rádi hrajete tuto deskovou hru, ale vadí vám stále stejné figurky, u kterých si musíte pouze domýšlet, jakže vlastně která vypadá, pěšák, král či střelec, věřte, že nyní se jedná o něco úplně jiného!
Většina z nás už určitě alespoň jednou v životě hrála šachy, nemusíte je hrát závodně, nebo na profesionální úrovni, ale třeba jen pro zábavu, nebo prostě jen tak. Pokud si čtete tuto recenzi, tak to znamená, že pojem šachy vám něco určitě říká. A nyní se můžete podívat, co si pod tímto slovem představuje společnost lidí pod názvem XS Games.

Už na první pohled je vidět, že se jedná o šachy převedené do 3D formy. To už samo o sobě je velice pěkné a pro mě by bylo velice motivující stáhnout si je. Ale když ono to není zdaleka všechno. Tvůrci si opravdu s grafikou pohráli, tudíž si můžete postavičky natáčet do různých úhlů, přibližovat, oddalovat a všelijak měnit. Ke všemu je tato hra pojata jinak. Stačí letmý pohled a ihned vidíte, že i obyčejný pěšák nyní získal ten správný náboj, který mu chyběl. Vlastní meč a brnění, popřípadě na druhé straně se jedná o vyzbrojeného kostlivce. Každá postavička byla přeměněna do námi velmi oblíbené verze (středověk-mytologie). Ať už se podíváte na koně, věž, střelce, nebo královnu, všichni vypadají tak jak si je většina z nás určitě představovala. Výborným nápadem bylo také rozdělení na dvě odlišné strany, stranu dobra a stranu zla. I tento prvek přináší do hry opět něco staronového, co ,,obyčejným" šachům prostě chybělo.

Zatím vám o tomto díle přednáším v samých superlativech, ale na druhou stranu je třeba říci, že hra je omezena pouze na šedesát minut zábavy. Poté je nutné si hru zakoupit, nebo odinstalovat. I tak se jedná o skvělý zážitek, a to nejenom po grafické nebo herní stránce, ale jedná se i o celkové ozvučení. Po celou dobu vám hraje různá hudba, podle akce se ozývají věrohodné zvuky. Prostě co dodat, výtečné dílo, které je bohužel limitováno časem. I přesto vám musím poradit, neváhejte a stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Baaac | 11.08.07 v 11:34

Nemůžeš hodnotit tu grafiku podle screenů, ve hře vypadá o hodně lépe.

Myjeden | 11.08.07 v 09:26

Upřímně, ta grafika je opravdu ošklivá. I na dnešní freeware poměry je to menší podprůměr, ovšem záleží na tom jak je ta hra stará. Pokud je stará tak dva roky už by to byl dobrý nadprůměr. Ale obecně vzato je to teda hnus a grafiku bych dal spíš do mínusu nebo bych ji aspoň nestrkal do plusů. tím rozhodně nechci nikoho obviňovat je to jen můj názor a třeba se mýlím.


galerie

War Chess War Chess War Chess War Chess War Chess

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce