recenze

UFO Towers

UFO Towers

Předělávka jedné staré hry je zde! O jakou perlu jde, to si prozradíme až za malý okamžik, nyní bych jen rád upozornil, že pokud se rozhodnete tento titul „okoštovat“, odměnou vám bude solidní prácička, za kterou by se nemusely stydět ani některé další kousky.
Tou stařičkou hrou myslím samozřejmě počin Hanojské věže, která ve své původní podobě na svět prokoukla už velmi dávno. Já sám jsem s tímhle počinem přišel již několikrát do styku, protože na naší škole jsme probírali efektivnosti algoritmů a shodou okolností jsme se bavili právě o Hanojských věžích.

Hlavní myšlenka spočívá v tom, že na hrací ploše jsou celkově tři malé tyčky. V jedné z nich je z několika disků sestavená pyramida a další dvě tyče jsou prázdné. Vaším úkolem je tuto pyramidu postupně přemístit na další tyč. Problém je v tom, že sebrat lze vždy jen tu horní část celého objektu a nikdy nemůžete použít větší kolečko na to menší. Výhodou pak je, když celé přemístění zabere co možná nejméně akcí. Ač to tak nevypadá, jedná se skutečně o dokonalou prověrku vašeho myšlení. UFO Tower, jak zní název dnešního kousku, pak místo disku nabízí jinou alternativu, a to létající talíře. Jinak je vše na chlup stejné a autorům to nelze vůbec vytýkat, protože ani originál nic dalšího nenabízí.

Celkové technické zpracování je pak velmi solidní. Je fakt, že efektů mohlo být více, ale pravdou zůstává, že v takovém případě by HW náročnost nemilosrdně šla nahoru. Takhle je hra dostupná více lidem. Můj verdikt zní prostě. Pokud holdujete tomuto žánru a chcete si opravdu dokonale prověřit vaši kreativnost, neváhejte a klikněte na magické tlačítko download!

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

75 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

UFO Towers UFO Towers UFO Towers UFO Towers UFO Towers

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce