recenze

Trismania

Trismania

Máte rádi Tetris a nevadí vám jedna z dalších variací na toto téma? Nepohrdnete kombinací Tetrisu + Blockoutu a zkoušíte ve volném času tvořit nové levely v některém z mnoha level editorů? Odpověděli-li jste alespoň v jednom případě kladně, pak by vás mohla Trismania velmi zajímat.
Skutečně nejde pouze o čistokrevný Tetris. K základu je přidána i jeho trojrozměrná varianta Blockout a dle slov autora i jistý Frac. Přiznám se, že tento pojem příliš neznám (možná jde o zkratku), nicméně to v žádném případě nemění nic na tom, že vše dohromady to působí více než skvěle. Když to řeknu velmi jednoduše, gamesku si můžete přizpůsobit přesně obrazu svému, respektive každý si přijde na své.

Samotnému Tetrisu se myslím nemá cenu nějak zvláště věnovat, proto opět odkážu na můj starší článek, kde je vše podrobně rozepsáno. I kdybyste ale na něj neklikli, nepochybuji o tom, že toho o Tetrisu bude vědět spoustu. Na mně ale nyní je, pokusit se vám popsat, proč byste měli věnovat svůj drahocenný čas právě Trismanii, v čem je oproti konkurenci jiná? Když nad tím tak přemýšlím, je to právě ta snaha týkající se spojení několika subjektů dohromady. Když si to tak vezmete, valná většina „tetris-like“ her je buď dvourozměrná, anebo trojrozměrná. Zde si můžete kamerou rotovat prakticky dle libosti a hru si tak připravit dle představ. Za velkou výhodu považuji i v perexu zmíněný level editor. To je pro případ, jste-li hračičky a chcete si gamesku opravdu maximálně přizpůsobit.

Abych byl ale zcela objektivní, pokud čekáte, že Trismania bude nějakým způsobem revoluční nebo nějak extra inovační, musím vás bohužel zklamat. Jde o kvalitní hru, ovšem jste-li přesyceni všemi těmi Tetrisy, dnes příliš potěšeni nebudete. Pokud přesyceni nejste, je pravděpodobné, že se na určitý čas bez problému zabavíte. A o to tu jde především.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Trismania Trismania Trismania Trismania Trismania

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce