recenze

Trick Track Maniac

Trick Track Maniac

Trictrac je v našich končinách poměrně neznámou hrou, což ji ale rozhodně neodsouvá na druhou kolej co se kvality týče. S velkou dávkou představivosti by se dala hra přirovnat k šachům, ale více než na strategii zde závisí na štěstí. Zda je to dobře či ne si můžete vyzkoušet v samotné hře.
Pravidla hry jsou poměrně obsáhle napsány v samotné hře, takže jen v rychlosti vysvětlím o co se jedná. Vše se točí okolo třicíti žetonů, napůl rozdělené mezi vás a protihráče (počítač nebo živý oponent) a dvojice kostek. Zprvu musíte všechny žetony umístit na hrací plochu, která je rozdělena na čtyři části po šesti sloupcích, a to tak, že vrhnete kostkami. Čísla, která padnou, určují kam se se svými žetony posunete. Cílem hry je dostat všechny své žetony na protihráčovu stranu, což není vždy úplně jednoduché a krom notné dávky štěstí to vyžaduje i trochu logického a taktického uvažování.

Audiovizuálně na tom hra není nijak slavně, první jmenované chybí pro jistotu úplně. Přesto hra nabízí slušnou porci zábavy a více než kdy jindy zde oceníte živého protivníka. Hodně štěstí!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Mečislav Kozel | 31.05.07 v 21:31

Nechte jí žít, zas takovou katastrofu nezpůsobila:-)

Marian | 31.05.07 v 21:17

Ohavný redaktor Zlatovous půjde na dvě hodiny klečet na hrách! A naše korektorka půjde rovnou před popravčí četu... :-)

Mečislav Kozel | 31.05.07 v 20:51

Omlouvám se za hnidopišství, ale "pravidla jsou napsány" je ohavnost. Pravidla jsou napsána.

Mečislav Kozel | 31.05.07 v 20:49

Této hře se ve světě říká "backgammon" a u nás poněkud nepřesně vrhcáby. Pravidla: http://www.hrejsi.cz/cgi/hry/hry.pl?hra=vrh


galerie

Trick Track Maniac Trick Track Maniac Trick Track Maniac Trick Track Maniac Trick Track Maniac