recenze

Tower of Goo

Tower of Goo

Jsou HRY a jsou hry. Mezi první jmenované se řadí legendární Bridge Builder, který i po letech dokáže nejednoho hráče nadchnout. A když ne on, tak Tower of Goo určitě…
Vzpomínáte si na legendární Bridge Builder? Pamětníci nechť zatlačí nostalgickou slzu, ti mladší ať se jich poptají – určitě ani jejich oči nezůstanou ušetřeny. Neotřelý námět se stavěním mostu, jednoduchá hratelnost a desítky logických úkolů… To vše dávalo dohromady skvostný celek, do nějž byla radost se zakousnout. Freewarové vody nezůstaly ušetřeny na dlouho. Tower of Goo si bere na paškál totožný námět, jen s tou výhradou, že tentokrát nebudeme stavět do šířky, ale do výšky.

Jak je již ze samotného názvu hry patrné, meritem věci tentokrát bude stavba věže. Z hráčského hlediska se mi zdá, že se hra oproti své slavné předloze ještě více zjednodušila. Otázkou zůstává, jestli je tomu tak i ve skutečnosti – a zda je výstavba věže jednodušší než výstavba mostu. Hraní probíhá vždy naprosto stejně: nejdříve si ze své základy „natáhnete“ potřebné nosné pilíře, a poté na nich stavíte další tak, abyste vystavěli co nejvyšší budovu (mnohdy má výsledný produkt vašeho snažení s věží jen málo společného…). V potaz musíte samozřejmě brát veškeré fyzikální zákony. V tomto případě tedy především gravitaci, díky níž vám věžička nejednou spadne. Hratelnost je nadmíru zábavná a i přes svou jednoduchost vás jen tak nepřestane bavit, škoda je jen jediné věci - chybí jakákoliv motivace v pozdějším hraní, ba dokonce i tabulka nejvyšších skóre.

I přesto však jde o povedenou hříčku na několik hodin, u níž se zaručeně budete bavit. Už jen kvůli parádnímu hudebnímu doprovodu. :-)

stáhnout hru
Martin

autor
/ Martin

Skóre

73 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

kingoftheworld | 12.06.07 v 21:43

Skvela hricka... ale Bridge Bulider byl BridgeBuilder...

otaznick | 13.01.06 v 23:20

Širší základ je určitě výhoda, ale je škoda, že hra nekončí v horní části čtverce-dostal jsem se asi na 35 m.

PFprofesor | 15.07.05 v 10:16

tohle je spíš hříčka než nějaký simulátor, protože fyzika to asi autorům moc neříkalo...

Torquemada | 13.07.05 v 15:52

..si nemuzu pomoct. I kdyz to stavim dle rad pani fyziky a fakulty architektury, tak se me to oproti vsi logice cca po dvou metrech zklati. Neni v tom nejaky figl? Zkousel jsem velkou zakladnu, ale na to se tam nehraje. Potom soumernost(jeste horsi vysledek), atd.,...

SadAmeK | 13.07.05 v 12:20

Je to picovina

Moki | 13.07.05 v 10:56

JE TO SUPER!!


galerie

Tower of Goo Tower of Goo Tower of Goo

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce