recenze

Total Sokoban

Total Sokoban

U diskuze k jednomu klonu Sokobanu jsem našel příspěvek, že někdo neví, co Sokoban je. Přečtěte si tuhle recenzi a já vám to objasním. Pro ostatní: Total Sokoban je jedním z hodně povedených a nabízí neuvěřitelných 8307 levelů!
Variací a klonů na nesmrtelný Sokoban, v originále ve čtyřbarevné CGA grafice je nespočet. Total Sokoban je tak jedním z mnoha, ale právě tenhle klon má co nabídnout.

Sokoban je logická, léty prověřená hra, ve které je vaším úkolem přesunout všechny bedny v levelu do vymezeného prostoru. V každé místnosti se můžete libovolně pohybovat, přičemž můžete odtláčet jednotlivé krabice. Avšak nikde ne více naráz, nýbrž pěkně jednu po druhé. Krabice se nedají tahat, takže jakmile některou natlačíte třeba do rohu, tak jste v koncích. Pokud vám to není jasné, zkuste a uvidíte, že budete mile překvapeni.

Hratelnost je daná dokonalostí Sokobanu, takže o její vysoké úrovni se vůbec nemá cenu bavit. Audio se omezilo na několik neutrálních melodií, takže se můžeme věnovat grafické stránce hry. Ta je úhledná a přehledná, což je pro Sokobana důležité. Na druhé straně hra běží v okně s poměrně malým rozlišením a tak se stává titěrnou. Je ale plně skinovatelná, takže si každý najde takový set, který mu bude příjemný a ve kerém se zorientuje, aby se mohl pustit do neuvěřitelného množství levelů, které Total Sokoban nabízí.

stáhnout hru
Yipp

autor
/ Yipp

Skóre

76 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Já | 28.07.06 v 15:29

Je to na píču


galerie

Total Sokoban Total Sokoban Total Sokoban