recenze

Tie

Tie

Jedná se o logickou deskovou hru, kde máte za úkol obrátit všechny kameny na stejnou stranu. Nebude však záležet na rychlosti vaší ruky, ale opět na rychlosti vašich malých šedých mozkových buněk.
Pokud jste perex očima pouze přelétli, mohli jste nezaznamenat, že je tu opět další logická hříčka. Pro některé z vás to může být důvod k radosti, pro jiné je na našem serveru bezpočet her jiného žánru, mezi kterými si určitě vyberete. ;)

Po spuštění hry se vám zobrazí německé menu, takže pokud tomuto jazyku neholdujete, máte na výběr ještě angličtinu. Za tou ale musíte zabrouzdat do menu Einstellungen. Pak spustíte novou hru. Uvidíte síť barevných čtverečků a ubíhající čas. A ejhle, co teď? Teď vám vysvětlím princip, přestože jak už to u logických her bývá, nejedná se o nic, na co byste nepřišli. ;) V tabulce máte různobarevné čtverečky - červené a modré. A vaším cílem je docílit toho, aby všechny měli barvu červenou. Čtvereček se po kliknutí otočí, ale spolu s ním se otočí několik čtverečků dalších. Co váš klik způsobí, můžete vidět aniž byste klikli - když položíte šipku na čtvereček, tak ty čtverečky, které jsou s ním provázány, změní barvu.

Doporučuji nejdřív myslet a pak klikat, protože jediným špatným klikem se můžete dostat do situace, z které nevidíte návratu a přitom stačilo kliknout jen o jedno políčko vedle! Časem se obtížnost zvyšuje a hra se odehrává na čím dál - tím větších tabulkách a tím více zamíchaných políčkách. S každým dokončeným levelem získáváte body, které po skončení hry - tj. když nestihnete v časovém limitu zbarvit tabulku na červeno, můžete zapsat do Highscore. Jen bych připomněl, že hra má rozsáhlé možnosti nastavení, kupříkladu můžete nastavit způsob vzájemného provázání kamenů - políček v tabulce. Pro jejich pochopení, budete ale muset buď všechny vyzkoušet, anebo otevřít německy psaný Readme.

A jak to s Tie vypadá po technické stránce? Zvuky jsou ucházející a hudba, přestože ji tvoří jediný song, je rozhodně použitelná, při hraní neruší. Přinejhorším ji můžete v nastaveních vypnout. Na grafiku jsem si nemohl stěžovat, patří k tomu lepšímu, co můžete ve freewarových hrách vidět. Snad jedinou technickou výtku bych měl ke spouštění - na slabších strojích, tj. kolem 500 MHz, trvá spouštění opravdu dlouho, takže vaše psychická síla bude otestována ještě před naběhnutím menu. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Petra | 09.06.04 v 17:33

Po spuštění hry a zmáčknutí Start se mi hra sama vypne - nechápu čím to je. Poradí prosím někdo?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce