recenze

Thinx

Thinx

Netradiční logická hra s originálním nápadem – to je Thinx. Jednoduché na pochopení, složité na myšlení. Kostiček je spousta a poskládat je do správný tvarů je mnohdy zapeklitý problém. Inu, škatulata, hýbejte se!
Jak už sám název hry napovídá, myšlení bude v dnešní hříčce hrát prim. Odvětví logických her bývá často zapomenutou krajinou ve světě virtuální zábavy a je mu bůhví proč přisuzován menší význam než jeho akčnějším bratříčkům. Přitom právě mezi logickými hrami vzniká spousta dobrých nápadů, které stojí za to objevovat. Thinx patří právě mezi jeden takový.

Po krátké a nenáročné instalaci můžete rovnou spustit hru a bez počátečních zbytečností budete rovnou vrženi do arény logiky. Obrazovka je rozdělena na dvě části. V pravé vidíte menu, v němž se zobrazuje hrané kolo, jeho kód, který lze použít v případě, že byste si jej chtěli někdy zahrát znovu a samozřejmě také nastavení zvuku a hudby. V levé části hrajete konečně samotnou hru. V aréně, jež má tvar čtverce se vždy nachází na různých místech několik kostek, jejichž barva, počet a obrázek na horní stěně, je kola od kola různý. V pravém horním rohu vidíte tvar, který je složen ze stejných kostek, jež máte k dispozici, a který se vám má podařit s trochou štěstí vytvořit. A teď konečně přichází ono slíbené logické uvažování. Pochopitelně by bylo velmi snadné vytvořit požadovaný tvar, kdybyste s kostkami mohli jednoduše pohybovat, jak se vám zlíbí.

Stačilo by jen dostrkat je na ty správná místa a problém by byl ten tam. Jenže, tak jednoduché to není. Kostkami sice můžete pohybovat, ale pouze tím způsobem, že ukážete na kostku myší a tahem určíte směr, kterým se má ubírat. Ta se rozjede a jede zadaným směrem do té chvíle, než na něco narazí. Tím něčím může být stěna arény, nějaká překážka, či jiná kostka. Jakmile narazí, tak se zastaví a můžete pokračovat v hýbaní se stejnou nebo jinou kostkou do té doby než vytvoříte určené seskupení. (Výhodou je fakt, že je úplně jedno, v které časti herní obrazovky výsledného tvaru dosáhnete. Hlavní je, aby se vám to podařilo :)). Přitom však nesmíte zapomínat na to, že nestačí, aby kostky byly ve stejné formaci, ale že musí souhlasit i jejich uspořádání, co se týče barevnosti a obrázků na viditelných stranách. Díky tomuto a mnohému dalšímu je obtížnost některých levelů často velmi vysoká a najít správný postup, jak došoupat kostky tam, kde je jejich místo není vždy snadné!

I přesto, že by se mohlo zdát, že hra Thinx patří mezi další klasickou nudnou logickou hru, u které nepobavíte v případě, že vás nezajímá kvantová fyzika, není tomu tak. Thinx je přes svůj logický původ stále poměrně zábavnou hříčkou a rozhodně stojí za vyzkoušení. Grafika je jednoduše a přitom skvěle sladěná a zvukové doplnění si stejně tak nezaslouží jinou známku než výbornou. Jednoduše správná hra na tom správném místě.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

KROVPA | 02.07.03 v 10:55

TAAADLETA HRA JE NEJLEPŠÍ HRA


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce