recenze

The Misadventures of Sir Randolph Doogleberry

The Misadventures of Sir Randolph Doogleberry

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. V praxi si pravdivost těchto slov můžete ověřit v následující gamesce, kde v roli sympatického archeologa musíte projít menším labyrintem po malých kamenných blocích a na žádný z nich nemůžete šlápnout dvakrát..
Vzpomínáte si ještě na gamesku Stroke? Já věřím, že si ji určitě vybavíte, ale přeci jen bych se rád o ní v krátkosti zmínil. S vaší postavičkou jste se ocitli v malé místnosti, kde bylo nutné sesbírat všechny krystaly. Na první pohled jednoduchý úkol ovšem v sobě skrýval řadu úskalí. Vaše cesta k vítězství vedla přes několik malých destiček, na které šlo ovšem šlápnout jen jednou, poté se totiž propadly do neznáma. Z počátku jste jistojistě zdolávali jednu úroveň za druhou rychlostí světla. Obtížnost ale rostla razantním tempem a ke konci to už chtělo opravdu pevné nervy. Gamesku Stroke jsem samozřejmě zmínil zcela záměrně, neboť The Misadventures of Sir Randolph Doogleberry má s ní velmi mnoho společného. Pojďme si ji tedy nyní trošičku přiblížit.

S vaší hlavní postavou – velmi sympatickým archeologem se ocitáte v jedné zapomenuté hrobce a vaší jedinou starostí je projít všechny bloky na podlaze a na žádný z nich nestoupnout více než jednou. Po stoupnutí na ten poslední se už o nic nemusíte starat, neboť automaticky postupujete do další lokace a celé trápení vám začíná znova. Časem se ale vše značně ulehčí, protože se začnou objevovat i bloky, které svojí stabilitou předčí veškerá vaše očekávání. Poznáte je dle jasně zářící bílé barvy a díky obrovské stabilitě se na může postavit, kolikrát se vám zachce. Kromě těchto bloků, můžete narazit na sadu barevných teleportů. V úrovni se vždy nachází nejméně dva stejné barvy a jak asi správně tušíte, budete moci mezi nima cestovat. Lokací je celkově 45 a velmi důležitou roli hraje trpělivost. Často se vám totiž stane, že si zvolíte špatnou trasu a jednoduše se uvězníte. Naštěstí je k dispozici spásné tlačítko pro restart, takže své mozkové závity můžete s klidným svědomím trápit třeba donekonečna. Ovšem chcete-li za svojí snahu získat odměnu, musíte se snažit danou lokaci dohrát nejlépe na poprvé. Nepoštěstí-li se, můžete se o zisk odměny pokusit ještě dvakrát. Pak už bude vaší odměnou snad jen dobrý pocit :). Pojďme si nyní říci pár slov k technickému zpracování. Hnacím motorem se stává technologie Multimedia Fusion, známá především z her jako Commando nebo Tango Strike. Zvuky jsou rovněž na solidní úrovni, ostudu nedělá ani hudba. Ovládaní je velmi jednoduché, v menu se vám bude hodit myš, během hry naopak využijete klávesnici.

No a to je vlastně vše, co hra nabízí. Ačkoliv se gameska tváří na první pohled neškodně, jde o velmi složitou a návykovou věc, kterou můžu doporučit zejména příznivcům kvalitních logických her, kteří nepohrdnou trochou dobrodružství.

Na úplný závěr ještě jedna drobná poznámka. V adresáři s hrou naleznete soubory cncs232.dll a cncs32.dll. Jestli vám hra nejde spustit z důvodu absence těchto souborů, tak si oba soubory označte a zkopírujte si je do adresáře Windows mezi ostatní knihovny. Máte-li tedy na svém počítači nainstalován WindowsXP/2000, destinace bude ve složce WindowsSystem32. Majitelé Windows 9x/ME si naopak zvolí destinační adresář WindowsSystem. Přeji příjemnou zábavu ...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

tereza | 12.11.04 v 19:40

dobrýden pane a paní mohla bich se zůčasnit o boty a tryčka.


galerie