recenze

The Illogical Journey of Orez

The Illogical Journey of Orez

Chcete pomoct zachránit ubohé zajíčky z ohrožení záhadné planety, která jim přichystala smrtelná nebezpečí v podobě lávové věže či obřích úst, která chtějí sníst veškeré neopatrné zajíčky snažící se dostat ke karotce nad nimi?
Dnešní hra je tak trochu zvláštní, jedná se o kombinaci adventury a logické hry, ale jak jste si zajisté všimli z přiložených obrázků, vše je obohaceno o vpravdě neobvyklou grafikou. Při prvním spuštění jsem měl chvílemi pocit, že to tvůrci malinko přehnali s houbičkami. Barvičky jsou velmi pestré a dá se říci, že neobvyklé, ostatně jako celé ztvárnění hry. Rozhodně se však nenechte odradit a dejte hře šanci, neboť se jinak připravíte o jedinečný zážitek. Děj se odehrává na jedné velmi zvláštní planetce v prapodivném vesmíru.

Vaším úkolem bude naprosto banální věc, shromáždit dostatek zásob, abyste mohli pokračovat v putování za dalším dobrodružstvím. Nečekejte žádné kosení protivníků ani nic podobného, místo toho se vyzbrojte trpělivostí a zapněte mozek na plné obrátky. V podstatě na vás čekají dva hlavní úkoly. V prvním se pokusíte pomoci zajíčkům dostat k obrovité karotce, jež je chráněna ještě většími ústy snažícími se pozřít nebohé zajíčky. K tomu, aby se tak nestalo, musíte využívat balónky naplněné vzduchem, pomocí nichž budete odfoukávat zajíčky. Druhý úkol je trošičku komplikovanější. Musíte za každou cenu ochránit vesničku zajíčků, nad kterou je obrovitá věž chrlící lávu. Pomocí systému trubek se pokusíte lávu dostat do nekonečného koloběhu, ale zároveň musíte proudem lávy roztočit náhodně rozmístěné turbíny. A právě v oné náhodnosti je kámen úrazu, neboť někdy se jedná o záležitost na deset vteřin, ale někdy o téměř neřešitelnou situaci. Tak jako v reálném životě má každá mince dvě strany, tak i dnešní hra má svou odvrácenou stranu planety, krom barevného ladění sice vypadá stejně, ale úkoly na této straně jsou mnohem náročnější, takže budete potřebovat opravdu pevné nervy. Výsledkem vašeho snažení, pokud uspějete, bude obdiv všech zajíčků na planetě, pro které se stanete hrdinou. A to za to přece stojí ne?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

The Illogical Journey of Orez The Illogical Journey of Orez The Illogical Journey of Orez

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce