recenze

The Ancients Tome

The Ancients Tome

Starověká bichle, jak by možná zněl v češtině volně přeložený název dnešní hry, je titul, který zde zaručeně ještě nikdy nebyl. Námět je opravdu velice originální. Bohužel zároveň také dosti obtížný, proto vám už nyní doporučuji vyzbrojit se pořádnou dávkou trpělivosti.
Úvodem se vám přiznám, že jsem měl zpočátku co dělat, abych hře přišel na chuť. I když má naprosto originální námět, není úplně snadné celý titul hrát a samozřejmě dohrát. Pokud ale máte rádi něco neotřelého a máte dostatek trpělivosti, doporučuji vytrvat, protože vám poté tato gameska nepochybně padne do noty.

Na svědomí ho má specialista GameMaker her, jistý Pond Spark. Ne, že by tento člověk měl na kontě nějak mnoho titulů, přesto jeho Typogun jasně ukázal, že tento jedinec něco umí a jen prachsprostě nekopíruje už hotové produkty. Vraťme se ale k The Ancients Tome. Přiznám se, že popsat do detailu váš úkol, není až tak snadné. Vše na sebe totiž tak krásně navazuje a to nejdůležitější, co budete potřebovat pro úspěšné zdolání, je dobrá paměť (ne ta v počítači) a rychlé reakce. Když se pustíte do plnění jednotlivých misí, ocitáte se na hrací ploše, kde se pomalu k zemi řítí jistý automat s devíti různými symboly. Mise končí v případě, kdy vám uplyne časový limit, který je znázorněn v pravé horní části obrazovky. Během té doby musíte daný automat udržet nad zemí. Jak to ale provedete? Vlevo je znázorněna dvojice posloupností z různých symbolů. V prvním kole se jedna o ty posloupnosti, které vás dokáží vznést výše. Co tedy udělat? Musíte ve vašem automatu rychle tyto symboly zadat. Každá z těch posloupností má trochu odlišný účinek.

Možná si nyní říkáte, že budete vždy zadávat tu s tím silnějším efektem, jenže mějte na paměti, že ve vašem hlavním zařízení se generují symboly náhodně a ne vždy budete mít po ruce to, co zrovna potřebujete. Jen bych rád upozornil, že tyto posloupnosti jsou konstantní, takže se nemůže stát, že by se vám v průběhu změnilo zadání pro jednu z definovaných akcí. S přibývajícími levely se mění akorát možnosti. Zobrazí se vám nové posloupnosti, které vás naučí odrážet nepřátelské útoky. Jenže pořád musíte plnit zadání z předchozích misí (v tomhle případě udržet se nad zemí). Musíte tedy být dosti rychlí, protože jistě nyní tušíte, že čím dále se dostanete, tím více se zapotíte. Doporučuji si pro zapomnětlivce jako já, zapisovat jednotlivé symboly na papírek..Velmi často se vám to bude hodit, protože ke konci ze z The Ancients Tome stává velice hardcore záležitost.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

The Ancients Tome The Ancients Tome The Ancients Tome The Ancients Tome The Ancients Tome

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce