recenze

Tetris Revolution

Tetris Revolution

Arcade Studio je zpět, akorát v trochu jiném žánru než posledně. Přicházejí s Tetrisem, zdaleka ne prvním ani posledním v tomto, remaky posledlém, světě. Dovedou kromě zběsilých závodů vyvinout pořádný tlak i na naše mozkové závity?
Dovedou - ostatně, na Tetrisu není téměř co zkazit. Tak jako většina svých předchůdců se autoři více či méně drží původního konceptu nekonečného hračičky Pažitova. Teda ne, že by se ho drželi vysloveně jako klíště. V jednom se svých modů (hra jich obsahuje celkem šest, čtyři z toho bohužel pod Shareware strašákem) vám čas od času z nebe spadne bomba pro napravení několika vašich "hříchů" a omylů v posledních tazích, a nepoznával jsem ani pár těles vskutku prapodivného tvaru :-), které je opravdu kumšt uložit bez eskapád.

Jinak se hra dá pořád nazvat "starý dobrý tetris", základní principy a ovládání zcela pochopitelně zůstalo se všemi svými krásami a chybkami. Škoda jen, že za plnou verzi je třeba vysypat pár dolárků, což vám hra bude připomínat na každém rohu, a to jsem ještě nezmínil časová a hratelnostní omezení. :-/ Audiovizuální stránka je solidní a pro klon Tetrisu plně dostačující, navíc vám nabízí jak "woknovou" verzi, tak fullscreen a volbu z několika rozlišení. Hudba je nevtíravá a rytmem asi taková, jakou byste u Tetrisu čekali.

Možná si říkáte, "zase jeden pitomej klon ještě pitomější hry", ale sám sebe jsem přistihl, že 1) na HDD žádný konkurenční Tetris nemám a za 2), že mě pořádná hromádka špatně položených tělísek těsně pod stropem dokáže i po letech solidně vynervovat. Je to na vás...

stáhnout hru
Jesterka

autor
/ Jesterka

Skóre

68 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

assaly

assaly | 28.01.17 v 14:32

tetrisy joo


galerie

Tetris Revolution Tetris Revolution Tetris Revolution Tetris Revolution

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce