recenze

Tetris Bazin

Tetris Bazin

Máme tady další verzi slavné hry Tetris. Samozřejmě přináší něco nového, ale namáhat hlavu budete jako vždy. Tentokrát vás bude při logickém uvažování povzbuzovat i půvabná slečna!
Historie této hry je už kapitolou sama pro sebe. Mnoho lidí po celém světě už skládalo tyto geometrické útvary a někteří na ně nedají dopustit ani dnes. Tetris vyvinul roku 1985 Alexej Pažitnov a nesmazatelně se tak zapsal do herní historie. Od té doby však uplynulo mnoho vody a my máme dnes příležitost okusit hru na stejném principu v trochu jiném kabátě.

Na první pohled člověk vidí, že se autoři nechali inspirovat motivem hry Final Fantasy. V tomto duchu se nese celý ráz hry. Menu je přehledné a všechny nápisy jsou ve francouzštině, což ale nijak zásadně nevadí. Nalevo mu dominuje hrdinka s hezkým pohledem, která je pouze jediná, kterou v průběhu hry potkáte. Standardní je zde nastavení obtížnosti a přehled vašich nejlepších výkonů ve formě dosažených bodů. Celé herní prostředí se skládá ze dvou panelů po stranách a hlavní středové plochy. K dispozici zde máte přehled o rychlosti, následujícím barevném útvaru a podobných věcech. Atmosféru dokresluje trochu rozpačitá hudba, která nemusí najít zalíbení u všech hráčů. Celkově působí prostředí docela umírněným dojmem.

Pokud máte chuť zahrát si tetris v trochu netradičním prostředí a okusit trochu fantasy atmosféry, tak za vyzkoušení tato hra určitě stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Tetris Bazin Tetris Bazin