recenze

Super Circuitry

Super Circuitry

Pokud už máte dost věčných brutálních stříleček, které se často ve freeware hrách objevují, můžete se zkusit podívat na něco se zcela odlišnou tématikou. Hlavní věc, kterou budete k hraní potřebovat zde totiž není bazuka, či jiný pekelný nástroj, ale mozek. Jde o logickou hříčku s poměrně snadným principem, ovšem s velkým nárokem na myšlení.
Super Circuitry je gamesa, v níž jde o správné uvažování, dobrý zrak a rychlou ruku. Na hrací ploše před vámi leží několik různobarevných čtverečků, které z ní musíte dostat pryč. Jak na to? Snadnější už to snad ani být nemohlo, stačí pouze označit dvě kostičky stejné barvy, které následně zmizí, ale...ono to zase až tak jednoduché není. Předchozí věta je zcela pravdivá, avšak chybí jí některé upřesňující údaje. Ten zásadní z nich je, že nelze vybrat jen tak jakýkoliv pár. Aby zmizely dvě stejnobarevné kostičky, je nutné, aby se jedna k druhé mohla dostat po jakési pomyslné čáře připomínající kruh, zjednodušeně řečeno nesmí být ani jedna z nich obklopena tak, aby se nedokázaly propojit. Tu čáru ovšem nevidíte, ale musíte si jí představit a tím si ověřit, zda ty či ony kostky půjdou rozkliknout. Hra není časově neomezená a nutí vás k rychlým reakcím. Není zde zkrátka prostor přemýšlet nad jedním tahem celý den. Když budete v nouzi, můžete si vybrat jeden ze tří bonusů. Jeden vám například dovolí rozkliknout si jakékoliv dvě kostky, které chcete, druhý náhodně vymaže, jaké mu zrovna příjdou do cesty...

Titul vám dá celkem zabrat a to zejména, než si zvyknete na to, co lze vymazat a co ne. V závěru se většinou snažím popsat grafickou a zvukovou stránku věci, ale jsou hry a tato je jednou z nich, ve kterých to nemá příliš valný smysl. Řekněme tedy, že hlavním kladem této hry je především hratelnost a grafika i zvuk se pohybují v průměrné úrovni k logickým hrám.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

Super Circuitry Super Circuitry Super Circuitry