recenze

SuDoKu v2

SuDoKu v2

Křížovka s čísly se stává poslední dobou velice oblíbeným námětem počítačových her, a tak se není čemu divit, že tu dnes máme další Sudoku. Nejedná se sice o nějak skvěle zpracovanou hru, přesto vás do sebe vtáhne a jen tak nepustí.
O oblíbenosti této logické hříčky se můžete přesvědčit nejen v každé trafice (i když je to možná pro někoho z vás k neuvěření, Sudoku vycházel a vychází na papíře), ale i napříč logickými freeware hrami. Většinou se ale jedná o slabé konverze a za vyzdvihnutí stojí například jen SuDoKu. Jen tak mimochodem se jedná o první verzi dnes recenzované hry. Co se změnilo oproti dřívějšku? Splní se StarWarsovský syndrom, že žák vždy porazí svého mistra?

Nejdříve osvětlím, co že to ten Sudoku vlastně je. Jedná se vlastně o klasickou křížovku, jen místo písmen doplňujete číslice, a to podle jistých pravidel. Celá hrací plocha je rozdělena na devět velkých čtverců, které se dále dělí na stejný počet menších čtverečků. Do těch menších sub-čtverců doplňujete číslice od jedné do devíti tak, aby v celém čtverci nebyly dvě stejná čísla a zároveň nebyly dvě shodná čísla v řadě či sloupci, jinak nepůjde Sudoku dokončit a vy musíte chybu co nejdříve napravit. Tlačí vás totiž čas a i když vám to na nižších úrovních ani nepřijde, na obtížnějších úrovních vám 25 minutový limit bude stačit jen velice stěží.

Rozdíl mezi původní a druhou verzí této série Sudoku není po grafické stránce příliš veliký. Vizuální stránka je velice strohá, ale u tohoto typu her je to omluvitelné. Hudba je na tom ještě hůře než grafika – vaše repro soustava si alespoň odpočine. Celkově řečeno, dnešní Sudoku není ničím výjimečným a ani se příliš neliší od původní verze. Přesto se ale jedná o zábavu na několik desítek minut.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

!!X | 12.06.06 v 17:40

sudoku je sudoku, o tom ani potom :) chybi ale moznost vice uctu; navic levely jsou pevne dane - daji se naucit; objektivitu score take znemoznuje fakt, ze pri kliknuti mimo aplikaci pozastavite cas. bohuzel jsem zklaman :(


galerie

SuDoKu v2 SuDoKu v2 SuDoKu v2