recenze

SuDoKu

SuDoKu

Říká vám něco Sudoku? Ne? Pak by jste měli svou neznalost urychleně napravit! Jedná se totiž o novou logickou hru, která naprosto pobláznila svět… Za stáhnutí nic nedáte, tak proč to nevyzkoušet?
Logické kvízy, hádanky a pochopitelně také hry s tématikou namáhání mozkových závitů pobláznily svět už nejednou. Vzpomeňme například na Tetris, Rubikovu kostku nebo třeba jen na klasické křížovky, se kterými se setkáváme denně v novinách, a které se pro masu lidí staly jedinou výplní volného času. Říká vám něco Sudoku? Jedná se o logickou hru, která staví právě na pravidlech klasické křížovky – písmenka byla jednoduše nahrazena číslicemi. Sudoku se téměř před rokem stalo mánií po celém světě: v jakémkoliv voze londýnského metra lze prý nalézt minimálně tři lidi luštící tuto logickou hříčku. Tato číselná mánie pomalu ale jistě doráží i k nám…

Princip Sudoku je na první pohled lehce pochopitelný, zároveň s tím však musím upozornit všechny netrpělivé hráče: titul rozhodně není záležitostí na několik minut, nýbrž klidně i na půlhodinku. A o co že tu vlastně jde? Na čtverci (9 × 9) složeném z devíti menších čtverců (3 × 3) se nacházejí volná políčka, do kterých je nutno doplnit čísla od jedné do devíti. Vtip je v tom, že zadané číslo se nesmí opakovat jak v zadaném čtverci, tak i ve svislém a vodorovném směru. Možná to zní složitě, mnohem důležitější je však trpělivost.

Tak, malou charakteristiku bychom měli za sebou (to abych neznalé trochu zasvětil), a nyní už se můžeme vrhnout na samotnou hru. V podstatě není o čem dlouze hovořit. Jedná se o normální zpracování oblíbené logické hry Sudoku, které se může z šedi průměru pyšnit snad jen příjemným technickým zpracováním. Rozhodně vyzkoušejte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Jiří Novotný | 16.08.06 v 19:03

Je to supr hra

Tramtarada | 09.03.06 v 09:21

... hra v běhu mi značně sníží frekvenci obrazovky a na to se prostě nedá koukat :/

babun | 23.02.06 v 14:16

no tak k téhle hře prostě není co dodat ale mohla by mít více levelů ale to je asi tak všechno jinak se mi hra líbí

LooB | 20.02.06 v 19:56

jj, taky mam problémy dostat se do 10. levelu, tech devet predchozich mam UNLOCKED, ale do desitky me to nepusti :-(

Trotl | 15.02.06 v 22:12

Tak jsem rozlousknul behem chvilky par prvnich levelu a i kdyz udelam 9. level, tak se mi desitka proste ne a ne otevrit. Mate nekdo taky takovej problem? Proste me to na tu desitku nechce pustit...

Erža | 12.02.06 v 16:09

Su-do-ku je suprová hra... akorát se musí u ní teda přemýšlet :D ale to zase až tak nevadí :o)


galerie

SuDoKu SuDoKu

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce