recenze

Storm Trapper

Storm Trapper

A zase tu pro změnu máme opravdu pěknou logickou hru. Sokobanální námět (nikoliv ve smyslu „banální“!) je sice dlouhodobě provařený jako špagety od Odkolka, ale v tomto případě se jedná o fajnový kousek. A 33 levelů v 3D není zrovna málo.
Byla nebyla jednoho krásného dne oznámena soutěž s názvem „The Game Creators - 2005 Puzzle Game Programming Competition“, které se zůčastnila i dnes recenzovaná hra. A podle dostupných informací si nevedla rozhodně špatně.

Logický rychlík Sokoban se dočkal mnoha remaků, a to jak ve 2D, tak i ve 3D. Storm Trapper je jeden - podle mého názoru - z nejlepších třírozměrných. Ovládáme v tomto případě malé autíčko (je to bagr, není to bagr?), jehož hlavním úkolem je zablokovat pomocí kvádrů nebezpečné vzdušné víry, které smrtelně ohrožují hráče na jeho cestě za vítězstvím. Musíme se vyhýbat nastraženým dírám, bombám, smrtícím pastičkám a hlavně nedělat chyby. A za ty se draze platí. Hra je nejen v pozdějších levelech neobyčejně obtížná, takže taková ta malá něžná funkce s názvem „save“ by byla rozhodně ze strany autorů na místě. Grafika je velmi pěkná, hudba příjemně doplňuje atmosféru a hratelnost je konstantně výborná.

Závěr není třeba rozpitvávat – stahujte a hrajte. Zadarmíko pařit hru téměř profesionálních parametrů je rozhodě to, co všichni hledáme. A těch 33 levelů je porcička, která v korelaci s obtížností nějaký ten čas zabere.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

Storm Trapper Storm Trapper Storm Trapper Storm Trapper Storm Trapper