recenze

Stone Cutter

Stone Cutter

Deset úrovní přeplněné barevným kamením! Dokážete jich zničit co nejvíce a zároveň jich co nejméně ztratit? Ptáte se, jak je to možné??? Podrobnosti naleznete v recenzi.
Možná teď některým z vás vrtá hlavou podivné úvodní tvrzení, proto raději vše vysvětlím a uvedu věci na pravou míru. Princip téhle hříčky je totiž velmi prostý a o to více zábavný. Na hrací ploše je několik, různě naskládaných kamenů nad sebou, jejichž obsah tvoří dva malé trojúhelníčky, rozlišené barevně a charakteristickým symbolem. Úkol spočívá v získávání bodů, kterých docílíte spojením minimálně čtyř totožných trojúhelníků do jedné řady a tím je odstraníte. Na směru umístění a úhlu pochopitelně vůbec nezáleží. Po likvidaci řady vznikne mezera, do které se okamžitě nahrnou kameny nad ní! Jestli se vám při likvidaci řady nepodaří zrušit kámen celý, ale pouze jeho jedna část (jeden trojúhelník), tak se zachovalá barva se symbolem (z trojúhelníku, který zůstane) přenese na celý kámen. Výše limitu je závislá na obtížnosti, kterou si na začátku můžete zvolit ze čtyř možností – easy, medium, hard a perfect.

  Stejně tak jako obtížnost, si také můžete zvolit jednu ze dvou variant samotné hry! V první variantě – mód puzzle, je spodní část obrazovky zaplněná gejzírem vody a dostává se vám tak pocit částečného bezpečí, neboť se nemusíte obávat nežádoucí destrukce kamenů, které se dočkáte v druhé variantě – v módu action. Zde je voda nahrazená pěkně rozžhavenou lávou, která postupně likviduje kameny a je proto nutné postupovat velmi rychle! Jinak následuje smutný konec, který může nastat také v případě, že trojúhelník umístíte na nevhodné místo a vámi uvolněné kameny spadnou do vody (popř. lávy), protože nebudou mít pevnou půdu pod nohama! Tímto se také někdy připravíte o možnost zisku mnoha bodů, potřebné ke splnění limitu. Na obtížnosti perfect je tedy nutné postupovat téměř bezchybně, protože každá hrubka se rovná konci! Kameny tedy musíte ničit, ale zároveň být velmi obezřetní, aby vám zbytečně nepadaly na nevhodná místa a neukončily vám vaše snažení. Kameny lze dále otáčet. To se hodí v případě, že symbol s barvou, který potřebujete, je na opačné straně kamene. Začátečníci jistě ocení tipy, které lze aktivovat jak v hlavní nabídce, tak i ve hře stisknutím klávesy ESC a ve hře se pak budou objevovat ve formě dialogových oken. Jak jsem již v úvodu zmiňoval, celkem je k dispozici deset levelů, nadesignovaných velmi zdařile. Získané body si můžete zapsat v položce High Scores, zpřístupněné po dohrání, popř. po předčasném ukončení a nápisu Game Over:)). Hra se ovládá pouze pomocí myši, levé tlačítko použijte pro přemístění a položení kamene, pravé pro otáčení. Grafická podoba hry je jedním slovem úchvatná, vše je zpracováno precizně do detailů. Hudební doprovod a ostatní zvuky jsou na tom také velmi dobře. To vše v necelých 2MB! Paráda:))

  Možná vám herní systém přijde na první pohled příliš složitý, ale věřte mi, nic na tom není a už při prvním zahrání se budete skvěle bavit. Stone Cutter je doopravdy velmi zábavná hříčka, dobře hratelná a silně návyková a můžu ji tak vřele doporučit každému, tedy i hráčům, kterým logické hry příliš nevoní :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

bohda | 26.06.07 v 08:06

je to paráda


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce