recenze

Spherious

Spherious

Důkladně procvičit vaší kreativnost, tak to bude vaším úkolem v kousku s názvem Spherious. Na hrací ploše se nachází spousta malých, číslem poznačených koleček a vaším úkolem je tuto plocho co nejvíce pročistit. Jestli si troufáte, pak čtěte dále.
Psaní o tom, že institut DigiPen dělá kvalitní hry, by jistě bylo nošením plného kanystru s palivem na benzínovou stanici, protože jistě moc dobře všichni víte, že jejich studenti v rámci semestrálních úkolů, mají za úkol vytvořit jeden z mnoha zadaných herních projektů. Ty by měli být ve většině případů přínosné pro co možná nejvíce jedinců.

Tento institut už má velice dlouhou tradici a vyplývá z toho mimo jiné i to, že jsme se mohli dočkat opravdu spousty kvalitních her. Jmenovitě se jedná například o Rumble Box, Damage Control nebo třeba o Narbacular Drop. Hlavními pilíři těchto kousků je především originalita. Té dnešní Spherious zase tolik nemá, přesto bych nerad tvrdil, že se jedná o špatnou gamesku. Námět je velice prostý. Na hrací ploše se nachází prostorový obdélník a v něm je spousta malých koleček s různými čísly. Váš úkol je jedno z těchto čísel si vytipovat a připojit k němu další numera. Uvedu příklad. Máte kupříkladu k dispozici kolečko s číslicí čtyři. Abyste byli úspěšní, musíte manipulovat s dalšími objekty tak dlouho, dokud se u vašeho původního čísla neobjeví další tři stejně označená kolečka, abyste utvořili řadu právě těch čtyřech kousků. Jestli jste to z mého výkladu moc dobře nepochopili, tak nevěště hlavu. Jakmile se ponoříte do hry, budete hned moudřejší.

Manipulujete vždy se čtveřicí objektů. S ní můžete prakticky dle libosti rotovat a plnit tak zadaní. Po každém úspěšném spojení řady čísel, se dané hodnoty zvýší o jedno. Dosažením určité hranice pak řada definitivně zmizí a vám, tam zbude prázdné místo. Ve stejném duchu byste měli pokračovat i nadále. Budete-li chtít, můžete se na celou plochu dívat z úplně jiného úhlu či si zahrát plnohodnotnou síťovou hru. Možností je skutečně více než dost.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

Spherious Spherious Spherious Spherious Spherious