recenze

Sokoban 3D

Sokoban 3D

Legendární logická gameska Sokoban z roku 1982 se dočkala nového 3D zpracování. Původní zábavnost zůstala, ale nyní můžete měnit úhel pohledu či otáčet hrací plochou o 90 stupňů. Tento remake má na svědomí Brian Postma a jde o jeden z nejlepších klonů Sokobana, tak downloadujte.
Kvalitní gameska typu "puzzle" - to je Sokoban 3D napsaný v Open GL. Vychází ze staré legendární a často dnes remakované hry nazvané Sokoban. Začalo to všechno v roce 1982, kdy se hra s tímto názvem objevila poprvé. Za jejím vznikem stál japonský tvůrce Thinking Rabbit, počítačová firma z japonského města Takarazuka. Hra byla šířena společností Hiroyuki Imabayashi, u nás v Evropě pak byla poprvé publikována společností Spectrum Holobyte v roce 1984.

A o co že vlastně ve hrách typu Sokoban jde? V omezeném prostoru (často se podobá malému bludišti) se nachází několik předmětů či beden, které musíte všechny dotlačit na předem určená místa. Není to žádný špás, protože jak jsem výše uvedl, prostor k pohybu je velmi omezen a tak je nutné logicky přemýšlet, abyste si nezastavěli cestu nebo naopak neumístili předměty (či bedny) do míst, odkud je už nikdy nedostanete.

Mnou zde dnes recenzovaný Sokoban 3D pochází z dílny autora Briana Postmy, který se zabývá tvorbou remaků legendárních her z osmdesátých let. Většinou je přináší ve vlastním aranžmá a často lze v jeho gameskách měnit úhel pohledu z 2D na 3D. Ani Sokoban 3D v tomto směru není pozadu a navíc můžete hrací plochu otáčet o 90 stupňů, abyste si vše dokonale prohlédli a neudělali chybu.

Máte-li rádi logické gamesky, tak Sokobana 3D rozhodně vyzkoušejte. Je to po dlouhé době další povedený remake Sokobana...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

kokosmen265

kokosmen265 | 28.01.15 v 04:17

jak v bludišti narazíš na překážku jsi v čudu

Zdeněk Dvořák | 01.02.09 v 14:15

Vynikající hra Sokoban zám ji opravdu z osmdesátych let


galerie

Sokoban 3D Sokoban 3D

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce