recenze

Snakes and Ladders

Snakes and Ladders

Desková hra vzniknuvší kdysi dávno v Indii, v kolébce šachu, přenesená do počítačové podoby může zabavit celou rodinu nebo skupinku přátel. Fanouškům předělávek klasických deskových her rozhodně nesmí ve sbírce chybět.
Staří Indové byli nepochybně hravý národ. Tato hra, přinesená do Evropy kolonizátory v 19.století jako mnoho jiných je však, dalo by se říct, přesným opakem šachu. Její pravidla jsou tak jednoduchá, že je dostupná prakticky každému a ani nejde uplatnit jakoukoli strategii, vítězství nebo prohra, to závisí čistě na náhodě.

Jak se hraje. Po desce označené ciframi putujete podle hodu kostkou. Různě jsou zde umístěni hadi a žebříky z názvu. Stoupnete-li k patě žebříku, budete vyneseni o několik řad výše (podle délky žebříku), naopak ocitnete-li se na hadí hlavě, sklouznete po hadím těle o několik pater níže.

Co se konkrétního zpracování týče, grafika je hezká, ač v menším rozlišení, hudba chybí a zvuky jsou v duchu deskových her, tj. doprovází příslušné akce. Hlavním rysem je, že hru může hrát až 9 hráčů (pokud se nacpou k jednomu PC :-)). Naopak jeden hráč si sice zahrát může, ale chybí zde nějaký umělý soupeř, tudíž je to fakticky nepoužitelné. Snakes and Ladders je ovšem určitě hra použitelná a jestli máte po ruce nějakého potenciálního soupeře z masa a kostí libovolného věku, budete mít o zábavu postaráno.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

AdaDanjermond | 06.01.08 v 15:24

Co konkretne ti nefunguje? Hra nema na instalaci a spusteni zadne zvlastni pozadavky...

KaluzaP | 06.01.08 v 15:00

Nefunguje to!!!


galerie

Snakes and Ladders Snakes and Ladders

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce