recenze

Silence of the Chick

Silence of the Chick

Na dnešek jsme si pro vás připravili další příjemnou odreagovačku, kde v hlavní roli bude vystupovat hladová ovečka, jež si ráda zamlsá nad bojácnými kuřátky. Kromě výborné hratelnosti můžete počítat s pěknou grafikou a se spoustou kvalitních lokací
Ovečky, ovečky a ještě jednou ovečky. Tak s těmito sympatickými zvířátky se v poslední době setkáváme stále častěji a musím říci, že ve většině případů o zábavu rozhodně není nouze. Za zmínku ostatně stojí gamesky jako Sheep Boy 2, Sheep Protection či třeba SimSheep 2. O zábavu s mečícími stvořeními rozhodně nebyla nouze ani v sérii Sven. Ovečky jsou prostě v módě a díky Potato-Factory budeme moci vyzkoušet další kousek, který rozhodně má co nabídnout. Zanechme proto těchto řečí a pojďme si o následujícím titulu tradičně říci pár slov.

Oč tedy jde? Ocitáte se v již zmíněné ovčí kůži a jistě se vám hned po spuštění vměstná úsměv do tváře, když zjistíte, co máte za zajímavý úkol vlastně splnit. Zkrátka klasické míčky, kuličky, čtverečky či já nevím jaké další předměty vhodné pro sesbíraní už vyšly z módy, a tak se tentokráte o notnou dávku rozruchu postarají sympatická kuřátka, která musíte v každém, z celkového počtu padesáti levelů, zkonzumovat. Tedy samozřejmě za předpokladu, že chcete zvítězit ;). Jak ale asi tušíte, nic nebude tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Kuřátka se totiž nikdy nechtějí vzdát bez boje a jakmile budou mít byť jen sebemenší pocit, že je něco či někdo ohrožuje, automaticky se budou snažit utéct co nejdále to bude jen možné. V počátečních levelech si nad tím tak moc lámat hlavu nemusíte, neboť jejich útěk ve většině případů zmaří zeď, o niž se zastaví. Pro vás se tak kuřata stávají snadnou kořistí a vy si můžete připsat bodík k dobru. O komplikacích můžete mluvit v pozdějších fázích, kdy při útěku mohou kuřátka zalézt do nepřístupných míst a vám tak mohou nastat skutečně krušné chvíle. V každém levelu je totiž vždy určitý počet kuřat, která nejdou v žádném případě obnovit ani jinak nahradit. Přijdete-li o ně, pak se vám i vzdálí vítězství. Vaše postavička je totiž poměrně nepohyblivá a je ráda, že alespoň umí trošičku skákat. Na protažení do nepřístupných škvír tedy můžete rovnou zapomenout.

Jak jsem již zmiňoval, pro dokončení každého levelu bude za potřebí zkonzumovat určitý počet kuřat. Veškeré „transakce“ přitom vidíte na modrém teploměru, kde je přehlednou formou znázorněné, kolik exemplářů vám ještě zbývá pochytat a kolik už má své trápení za sebou. Celkově lze říci, že první úrovně slouží pouze k jakémusi rozkoukání. To co ale přijde později, lze považovat za opravdovou zkoušku vašich dovedností, neboť o mnohačetné kombinace nebude rozhodně nouze. O tom, že někdy kuřátka zalezou do nepřístupných míst, jsem se již zmínil a k tomuto bych ještě rád dodal, že často odskočí úplně mimo hrací plochu a bez milosti se po nich slehne zem. Někdy ovšem bude váš cíl trochu výše než je běžné a jen tak se k nim nedostanete. Jak z toho ale ven? Odpověď na tuhle otázku je lehčí, než se na první pohled může zdát. Stačí se porozhlédnout po okolí a měli byste narazit na vajíčko, které si můžete dle libosti libovolně posouvat. Poté stačí na takovéto vajíčko vyskočit a nejenže vyskočíte díky následnému odrazu mnohem výše, ale i se vám „vylíhnou“ další jedinci, které pak později můžete jak jinak než zkonzumovat. Jakmile počet ptáčků ve vašem „žaludku“ dosáhne stanoveného počtu, automaticky se vám otevře teleport a vy se můžete směle pustit do dalšího dobrodružství.

Co se týče technického zpracování, tak zde je hra rozhodně nad průměrem. Vizuální stránka působí velice sebejistě a je příjemně roztomilá. Někdo možná může namítat, že místy je prostředí opravdu dětinské, mě osobně to ale nijak nevadilo. Zvuková a hudební stránka rovněž nedělá ostudu a skvěle dokresluje hratelnost, která je opravdu výborná. Pojďme si tedy vše pěkně zrekapitulovat. Máme zde velice příjemnou logickou hříčku, která dokáže pobavit a rozhodně tedy minimálně za zkoušku stojí. Má velice příjemnou atmosféru a zatraceně dobře se hraje. Jedinou vadu na kráse vidím v poměrně větším archívu, ale překousnete-li tento nedostatek, budete se královsky bavit, to mi můžete věřit. Na úplný závěr mi tedy nezbývá nic jiného, než vám popřát příjemnou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

danka | 04.09.05 v 10:30

mam stejny problem a doufala sem že mi nekdo poradí

natalka | 26.07.05 v 13:16

je to skělý ale nejde mi What are you... a chicken ?
a Clokwise jestli někdo poradí tak dík

Bukac | 19.05.05 v 23:46

Ahoj, skvela hra, mam problem se dostat pres Carrier, Underground tunnel, Loop a Dancing with eggs. Diky za odpoved :)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce