recenze

Shoujo Attack

Shoujo Attack

Legendární Lemmingové jsou opět na scéně ve velmi zajímavém podání. Využijte svých schopností a dostaňte sympatické dívky do bezpečí. Jde o velmi zajímavou gamesku, která rozhodně svému vzoru nedělá ostudu. Nevěříte?
Pamatujete si ještě na legendární hru Lemmings? Já věřím, že si ji určitě vybavíte, neboť se jednalo o velmi kvalitní a dobře hratelnou logickou gamesku, která se dočkala několika oficiálních a rovněž i několika neoficiálních pokračování. První verze od skotské firmy DMA Design spatřila světlo světa v roce 1991 a jak jistě moc dobře víte, rázem získala zasloužený úspěch, a to nejen díky svému jednoduchému zpracování. V několika desítkách lokací bylo vaším úkolem dostat sympatické Lemmings do bezpečí. Ti si ovšem v žádném případě nedokázali poradit sami, proto jejich budoucí bytí, či nebytí spočívalo pouze na vás a hlavně na vaší obratnostia zdatnosti. Pro splnění daných úrovní jste měli k dispozici několik šikovných pomůcek, které jste přidělovali jednotlivým lemmingům a ti se snažili ze všech sil je náležitě využít. Obtížnost se samozřejmě patřičně zvyšovala, ale zábava přesto zůstávala, což jistě uvítali všichni příznivci kvalitních her, zejména pak těch logických, kteří se rozhodně nenudili ;). Od dob vydání prvního dílu ale uplynula již nějaká ta sobota a kromě oficiálních pokračování jsme se do dnešních dnů mohli dočkat několika napodobenin. Jednou z těch kvalitnějších je nedávno vyšlý počin s názvem Pingus. Úvod jsem samozřejmě nepsal náhodně, dnešní hříčka z dílen Lemma Soft má s původními Lemmings velmi mnoho společného. Zanechme proto toho úvodu a pojďme si o následující gamesce říci pár slovíček.

Velké překvapení na váš čeká hned po spuštění, když na vás vykukne děvčátko částečně ukazující zadní partie svého těla. To ostatně vypovídá o tom, že vše bude trošku netradiční. Místo roztomilých lemmingů se na posty hlavních hrdinů nacpaly velmi sympatické dívenky a váš úkol zůstal pěkně při starém. Své nedobrovolné svěřenkyně musíte dovést do bezpečí, lépe řečeno do dveří vyvedených v asijském stylu. Cesta k nim nebude ale tak jednoduchá, jak se na první pohled může zdát, neboť v cestě stojí příliš mnoho překážek a dívenky se bez vaší pomoci jednoduše neobejdou. Nebyl by to ale klon lemmings, kdyby neměl v sobě obsažené pomůcky pro řešení takovýchto krizových situací. Těchto pomůcek je celkově něco přes dvacet a vaše svěřenkyně tak můžete patřičně zaúkolovat a bez větších problémů jejich kroky regulovat. Uvedu několik málo příkladů. Potřebujete se naléhavě dostat přes nepříjemnou propast? Žádný problém, stačí si nechat zasadit malou kytičku, přes níž se bezpečně dostanete dále. Putují vaše svěřenkyně mimo daný level ? Opět existuje velmi jednoduché řešení, stačí si jednu z nich včas odchytit a udělat z ní dopravní policistku, která ostatní bez problémů nasměruje na jiná místa. Při pádu z větších míst naopak oceníte pomůcku, která vaší postavičce dopřeje lehčího přistání, atp. Bohužel jste rovněž omezováni časovým limitem několika málo minut. Naštěstí si můžete vše kdykoliv pěkně stopnout a budoucí kroky pěkně a hlavně v klidu promyslet.

Pojďme si nyní říci pár slov k jednotlivým úrovním, rozděleným do čtyř zajímavých epizod. Na úplném počátku vřele doporučuji projít si přehledný tutoriál, obsahující šest levelů, který vás velmi dobře seznámí s hrou a jejími principy. Mám-li tedy vše nějak pěkně shrnout, tak vězte, že si v následující gamesce vychutnáte celkově 39 levelů plných napětí a zajímavých situací, vše v duchu starých dobrých lemmings. Pojďme si nyní říci pár slovíček k technickému zpracování. Začnu opět tradiční vizuální stránkou, která je velice kouzelná. Hudba je skvělá, zvuky jsou bohužel dosti průměrné, což je možná škoda. K ovládání si vystačíte pouze s myší.

Závěrem bych velice rád podotknul, že Shoujo Attack je velmi dobře zpracovaná gameska, která svému vzoru rozhodně nedělá ostudu. Máte-li tedy rádi logické hry nebo dokonce samotné Lemmings, je pro vás tato hra doslova příjemnou povinností…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce