recenze

Shape Shifter

Shape Shifter

Vězte, že za tímto magickým názvem se neskrývá nic jiného, než variace na dětskou skládanku, s kterou jsme si tak rádi hráli ve třech letech. Ano, tušíte správně, různě tvarované kostičky musíte strkat do otvorů se stejným tvarem. Nuda? To určitě ne!
Jestli si podle perexu myslíte, že autoři jsou s nápady na originální hru tak v koncích, že musí sáhnout i po tak jednoduché a vlastně nudné hře a tu následně zpracovat do PC verze, jste na velkém omylu. Také jsem byl skeptický, ovšem to se změnilo, jakmile mi hra po 60 minutách intenzivní zápařky nahlásila, že pokud chci pokračovat v hraní, musím si koupit plnou verzi.

Tím jsem nechtěl ani tak poukázat na to, že hra je jen a jen shareware, ale na to, že ani po 60 minutách hraní jsem neměl dost. I když je můj redaktorský plat nemalý, na to abych vyhodil 20 dolarů, dalo by se říci oknem, nemám. Za ty prachy už bych si koupil pěkný tom-tom, ale to odbíhám, takže se vrátím zpátky ke hře. Princip hry je jednoduchý. Můžete si vybrat ze dvou nabízených módů, v prvním máte na každou úroveň 90 vteřin a ve variantě druhé se vám po určité době přidá jedna řada a pokud dosáhnou řady stropu, prohráli jste. Zcela jistě se ptáte, jaké řady? Hned vysvětlím. Na začátku každého kola vám na herní ploše probíhají většinou tři nebo čtyři barevné řady s otvory pro příslušné kostičky. Tyto kostky se vám zobrazují na spodku obrazovky a vy je z tohoto místa musíte přesunout do správných dírek, tak aby pasovaly. Jakmile zaplníte celou řadu tak, že už nebude možné přidávat žádné kostky, daný řádek zmizí. Za každou přidanou kostku dostanete nějaké ty body navíc a pokud přidáte dvě či více kostek za sebou do řady, dostanete bonus v podobě několika stovek bodů. Občas dostanete i bonus v podobě takzvaných „wildcards“, tedy divoké karty, které můžete dát do libovolného otvoru a tyto karty se jemu přizpůsobí, takže vlastně nahrazují chybějící kostku. Jednoduché, možná až primitivní, přesto se budete určitě dlouhou dobu bavit.

Technické zpracování hry je hodně nadprůměrné a evokuje atmosféru kasina. Hudba taky není vůbec špatná, spíše naopak, a tak je co poslouchat během zběsilého hraní. Stahovat či nestahovat, toť otázka. Rozhodně stahovat, toť odpověď!

stáhnout hru
Zlatovous

autor
/ Zlatovous

Skóre

84 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Shape Shifter Shape Shifter Shape Shifter

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce