recenze

Saphire

Saphire

Jestliže máte rádi extrémně rychlé odreagovačky v podobě logického rychlíku - je tato předělávka Tetrisu možná právě pro vás. Tato hra ovšem není jenom o rychlém skládání kostiček - jde v ní především o stihnutí zasadit kostky tak, než se na vás přiřítí velká halda nové vrstvy.
Úkol ve hře Saphire je naprosto jednoduchý a přesto nehorázně složitý. V úrovni vám padají doslova do klína různé diamanty a vaším úkolem je skládat tyto drahokamy tak, aby byly nejméně tři u sebe a mohli navzájem zmizet. V pravidelných intervalech se potom z horní obrazovky snese spousty nových diamantů a pěkně vám práci s urovnáváním na nějaký ten čas překazí.

Zároveň nesmíte docílit toho, že byste dlouho žádný drahokam nenechali zmizet - po pravé straně obrazovky totiž krouží jakési odpočítávadlo, a tak je hra dost drsně limitována. Končíte ve chvíli, kdy vám buďto vyprší čas, anebo se poslední padající drahokam dotkne horní strany obrazovky. Stylem se vám tedy může zdát, že se tvůrci inspirovali od známé indie hry Super Colapse anebo právě Tetrisu.

Graficky je na tom hra dobře. Nejedná se sice o žádný zázrak, nicméně se můžete těšit na pěknou grafickou podívanou, alespoň co se efektů týče. Pokud totiž budete k této hře přistupovat, jako k logickému rychlíku - nepřekvapí vás vůbec nic.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

assaly

assaly | 22.07.16 v 21:01

dobrým tetris a odvozeniny můžu


galerie

Saphire Saphire Saphire