recenze

Same Blox

Same Blox

Blox je synonymem pro logickou gamesku, ve které se snažíme odklikat co nejvíce stejně zbarvených čtverečků za účelem vyprázdnění herního screenu. Je to značně návykové a přidá-li se k tomu kvalitní grafika a efekty, pak vydrží nadlouho.
Blox je na první pohled obyčejný a jednoduchý jako facka. Klik sem na čtvereček, klik tam na čtvereček a už se nám hroutí jedna kostičková řada za druhou. A je to opravdu tak obyčejné a průměrné?

Ne, není, odpovídám si nahlas. Stejně, jako jsem schopen prosedět hodiny u klasik typu Tetris, Lemmings či Miny, jsem schopen téhož i v případě jakékoliv hry typu Blox. Jak vidíte, dovolil jsem si vytvořit nový herní standard s názvem Blox, neboť jsem měl během své dlouhé herní kariéry možnost poznat vícero těchto her se stejným principem. Principem, kdy máme screen plný barevných kostiček a myškou klikáme na ty, které mají minimálně jednu stejně barevnou v sousedství, čímž dochází k jejich zmizení a posunutí řady kostek nad nimi na jejich místo. A tak znova a znova, dokud nevyprázdníme celý screen. A jak je to návykové! Joj, joj, joj!

V dnešní hře ani tak nezáleží na bombastické grafice (která je mimochodem mimořádně povedená), ale na výše jmenovaném návykovém principu. Prožil jsem u hry několik hodin, než mi teprve došlo, že je čas napsat recenzi. Kdyby do mne neťukla manželka, abych toho už nechal, že jsou věci lepší a hodnotnější než pařba her, asi bych to hrál doteď.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

Same Blox Same Blox Same Blox Same Blox

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce