recenze

RotoCube

RotoCube

Máte chuť na další logickou gamesku? Tentokrát půjde o to skládat Rubikovou kostku ve 2D prostředí. Docela originální nápad, co říkáte? Není to rozhodně jednoduchá záležitost, však si to zkuste sami a uvidíte. RotoCube vás pořádně potrápí. ;-)
Po nějaké době tu máme opět jednu z mnoha logických hříček. Tentokrát vám opravdu dá zabrat. Ale určitě neškodí si jednou za čas takovou hru zahrát. Vždyť procvičovat logické myšlení a oprášit mozkové závity rozhodně neuškodí. Kdybyste se chtěli potrápit nad jinými hlavolamy, podívejte se třeba na Magicross, Memory Madness, Railroad Tycoon 3 minigame nebo Train Brain...

A co že si to na nás tentokrát tvůrci vymysleli? Hru stačí jen rozbalit, nemusíte nic instalovat. Po spuštění se objeví malé okno, které můžete mimochodem přepnout tlačítkem Fullscreen na celou obrazovku. Před sebou vidíte pole z devíti barevných čtverců. Každý z nich je navíc tvořen devíti menšími čtverečky. Ale barvy jsou trochu přeházené. Na začátku pouze v pár čtvercích, abyste se do toho dostali. Vaším úkolem je přesouvat barvy tak, abyste utvořili stejně barevné čtverce. Je to jako Rubikova kostka ve 2D. Už podle názvu téhle gamesky se dá poznat, že budete s něčím otáčet. Otázkou zůstává, čím? Jednotlivé kostičky můžete přesouvat po řadách v horizontálním i vertikálním směru a to děláte pomocí malých šipiček na okraji celého herního pole. Každá šipička je přiřazenou k řadě nebo sloupci, můžete kostky posouvat jakým směrem chcete.

Kromě toho bude určitě potřeba ještě otáčet velkými čtverci. To uděláte jednoduše myší. Pravým myšítkem otočíte čtverec vpravo, levým vlevo. Když se vám tímto způsobem podaří vytvořit barevné čtverce, postoupíte do dalšího kola. To je pochopitelně vždy o něco těžší. Na každou úroveň máte určitý počet možných tahů, tedy přesunů čtverečků. Když uspějete, připíše se vám nějaký ten bod do skóre. Tyto body můžete poté využít jako další možné tahy v případě, že určené množství tahů už provedete a stále ještě nebudete hotovi. Postupně budete řešit stále zapeklitější přesuny políček. Když už nebudete vědět jak dál, můžete to vzdát a hra vám ukáže sama správné tahy, jak mají jít po sobě. Ale jakmile to uděláte, nemůžete dál pokračovat a musíte zkusit štěstí od prvního levelu. Je to docela zábavné, ale dost těžké na přemýšlení a představivost. Naštěstí můžete kdykoliv vrátit všechny provedené tahy zpět a udělat něco jinak.

Inu, logické myšlení tu bude opravdu potřeba. Co se týče zpracování, grafická stránka této hříčky není zrovna nijak skvělá. Ale na logičku ujde. I zvuková stránka trochu zaostává, ale to skutečně není to hlavní. Důležité je, že se u RotoCube potrápíte a procvičíte mozkové závity. Soubor je navíc velice malý, takže určitě stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce