recenze

Robot Puzzle

Robot Puzzle

Pokud jsi dělaný na logické hry, tak teď si tu hlavu opravdu potrápíš. Takže bych doporučoval udělat si kolem sebe pohodlí, budeš totiž skládat jednotlivé součástky. Asi takovým způsobem jak to dělají konstruktéři robotů, jak sám název napovídá.
Opět tu máme autory logických her. Jejich nejčastější tvorbou jsou karetní hry, předělávky různých puzzle, logika v vzájemném přeskakování různých figurek a nejrůznější prapodivné, ale originální kombinace a několik předělávek toho všeho. Jak název napovídá, dnešní dílko se zabývá skládáním. Tentokrát budeme skládat čtyři součástky, jak?

Jednoduše, na začátku máme k dispozici čtyři kola nebo chceš-li disky s pravidelnými kulatými otvory, v některých otvorech jsou ozubená kola, v některých discích dokonce otvory chybí. A teď když si představíš, kdyby se to mělo všechno dát na sebe a disky by se daly různě do pohybu. Asi bychom dostali mechanický stroj napodobující jednoduchý počítačový program, kde jsou proměnné založeny na principu projde něco (třeba nějaký signál) skrz otvory v discích nebo neprojde. Je to zajímavá představa, asi by takový mechanický počítač fungoval, ale naštěstí je tu jiná nová doba a máme tedy mikroprocesory, takže takové hračičky nepotřebujeme. Ale to jsem od té zajímavé představy trošku odbočil. Prostě jsem chtěl říct, že se touto zajímavou myšlenkou, tímto nápadem o procházení signálu asi autoři tak nějak inspirovali a vytvořili podle toho toto dílko. Ale neboj, (doslova) takové složitosti tě nečekají, nýbrž úplně jiné. Principem hry je dát disky na sebe tak, aby v otvorech byly v průzoru, aby byla vidět všechna ozubená kola. Toho docílíš tak, že do toho hlavního prostoru nahoře pomocí kliknutí na jeden určitý disk vybíráš součásti, které budou na sobě ležet od nejspodnější po tu nejvyšší. A těmi červenými šipkami postupně jednotlivými disky otáčíš. Kliknutím na nejvyšší vybraný disk z hlavního prostoru jej vrátíš zpátky do původních zásobníků. A cíl už znáš.

Jednoduché ovládání a hraní, ale myslet a přijít na správnou konfiguraci zas tak jednoduché není. Jinak je to hra celkem „do pohody“. Tím chci říci, že je vhodná k oddychu, ale rozhodně ne k tomu psychickému. Dáš si to, nebo si netroufáš?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

GOD_DEAD | 01.11.05 v 09:28

Je to vážně dobrá hra. Kdo táhne a zapaří. Nikdy neprohloupí.

John Beak | 31.10.05 v 16:23

Text v perexu nápadně připomíná to, co vyplivne doslovný automatický překladač. No offence ;)


galerie

Robot Puzzle Robot Puzzle