recenze

Rezavá lžička

Rezavá lžička

Chcete si zahrát povedenou logickou hříčku, ve které budete hledat smysl života? To vše ve stylu známé logické hry Berušky! Zažijte napínavé dobrodružství v zajímavých podzemních bludištích, ale nebojte - dostanete se i na čerství vzduch!
Rezavá lžička, hra účastnící se letní vývojářské soutěže velkýho chytráka. Jde o logickou hru se zajímavým příběhem. Nevíte, kdo jste, kde jste, nevíte vlastně vůbec nic a jak už to tak bývá ve hrách zvykem, místo sebevraždy se pouštíte do prozkoumávání okolí a jelikož to je logická hra, tak nebude ono prozkoumávání úplně jednoduché.

Cestu vám budou znepříjemňovat různé předměty, ty jsou zastoupeny od beden přes kameny až po nepřátele a pasti. Naštěstí s čímkoli, co potkáte, si dokážete nějakým způsobem poradit. Bednu si posunete a kámen rozmlátíte krumpáčem. Je tu však menší zádrhel. U sebe můžete mít pouze pět předmětů. Během každé úrovně se pak musíte několikrát vracet pro různé načiní a tak se vám může stát, že omylem posunete bednu na špatné místo a musíte začít celý level hrát znovu. To mě osobně nejvíce na hře hodně štvalo - její náročnost a myslím, že autor moc dobře nedořešil vyváženost jednotlivých řešení v různých úrovních.

Grafika je velmi příjemná a i když není moc propracovaná, nabízí v podstatě skvělý podkres k jinak zabavnému stylu hry. Hudba podtrhuje celou atmosféru hry a díky ní budete mít právě ten pocit, že to co hrajete opravdu stojí za to! Rezavá lžička patří mezi těžké logické hry a navíc má zajímavý příběh, což nebývá u logických her zvykem.

Osobně si myslím, že kdyby hra měla méně pravopisných chyb, vyváženější obtížnost jedntlivých úrovní a kdyby si autor dal ještě trochu záležet na dotažení menších detailů, které jsou nejspíše způsobeny nedosatkem času před uzávěrkou soutěže - jistě by hra měla na vyšší hodnocení. Takto ale hodnotím méně. Ale rozhodněvám mohu Rezavou lžičku, jedině doporučit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Ústav pro jazyk český | 02.02.08 v 12:23

ČerstvÝ vzduch - dle vzoru "mladý".

Mike-FIend | 02.02.08 v 09:46

Tak mám stejný problém jako mamakvocna. Jsem v knihovně, všechny úkoly jsem udělal a pořád nic i když se vrátil zpět do haly. Prosíám o pomoc. Děkuji

mamakvocna | 11.01.08 v 14:35

Poradí mi někdo? Jsem v knihovně, všechno jsem splnila i se vrátila zpět do haly a nic. Kde je ten zádrhel????

martta | 04.10.07 v 13:01

moc povedená hra, ale ve starých nápisech mi pokaždé chybí jeden krumpáč. Poradí někdo? Díky.

Hanes | 23.09.07 v 19:47

Nevím jak mám udělat bedny asi v 5 kole. Ať dělám co dělám tak mi vždy jeden dinamit chybí. A není někde nějáký návod?

Zombeer | 23.09.07 v 15:37

Hodne lidi si mi na to stezuje, ale v ty napovede to napsany je ;-)

a sem rad ze se hra libi...
snad bys mohl hlasovat na:
http://www.soutez.velkejchytrak.cz/hra.php?id=85

Fiolax | 22.09.07 v 16:20

Díky, jsem rád, že jsi to dohrál :).

Venal | 20.09.07 v 13:27

Díky, na to bych nikdy nepřišel, už sem to dohrál a je to dobrá hra, lze jen doporučit!

Fiolax | 19.09.07 v 21:43

Stačí na ně kliknout. Ty jo :) taky mi to dalo zabrat :)

Venal | 19.09.07 v 17:22

co se tu má udělat? sem to prolezl celý skrz na skrz asi dvacetkrát a mniši se mnou nemluvej a jinam se taky jít nedá tak co s tím?


galerie

Rezavá lžička Rezavá lžička Rezavá lžička

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce