recenze

ReLevelEd

ReLevelEd

Solidní logická hříčka nejenomže dobře pobaví, ale provětrá mozkové závity. A to většinou bezbolestně a tak, že si toho ani nevšimnete. Zbyde jen velmi příjemný pocit. A právě to vám nabízí Releveled!
Releveled jednoznačně patří v žánru logických hříček k tomu lepšímu, co se může člověku dostat na pevný disk. Pointa není nikterak složitá – a snad i v tom tkví kouzlo téhle gamesky. Musíte provést hlavní postavičku, jakéhosi miničertíka, přes nástrahy od startu až po cíl. To je samozřejmě velmi obecná charakteristika. Problém tkví v tom, že ona cesta ze stratu k cíli neexistuje. Nacházíte se v určitém prostředí a je jen na vás, jaký chodníček poskládáte. Ďáblík ale nesmí utrpět žádné zranění. Chodník sestavujete z mnoha různých součástek, jejichž funkce je dána symbolem na nich uvedeným – šikmá šipka vpravo nahoru donutí postavičku vyskočit tímto směrem atp., navíc můžete ještě zvolit sílu onoho skoku; červený znamená silnější než zelený. A to je v podstatě vše, oč jde. Síla hry je v tom, že to vypadá jednoduše, ale není. Ďáblík totiž stále jde kupředu a vy musíte velmi rychle kombinovat, jakou součástku využijete. Zcela jistě se nevyhnete tomu, aby vám párkrát nezemřel.

Žádných velkých zapeklitostí v ovládání se bát opravdu nemusíte. Ještě před tím, než se naplno pustíte do ostré „kampaně“ máte možnost si vše skvěle vyzkoušet v tutoriálu, kde vám budou všechny funkce poměrně dobře vysvětleny. Co se složitosti týče, nedá se říct, že by Releveled byl z nejjednodušších. Není. Ale umí si hráče podmanit a nenásilně nechat uvažovat nad tím, jak chodníček zkombinovat k co největší čertíkově spokojenosti.

Technické zpracování není špatné. Grafika je přehledná, působí trochu dětsky, nemyslím však, že by to měl být až takový problém. Na pozadí hraje, řekl bych, nenásilná a nevtíravá scénická melodie, kterou si ani moc neuvědomíte. A nakonec přičítám ještě jedno plus. Pokud se vám budou zdát jednotlivé „mise“ příliš snadné, nebo příliš těžké, v editoru si můžete vytvořit úroveň dle svého gusta.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

negativeKiwi | 07.07.06 v 14:15

To nejde stahnout


galerie

ReLevelEd ReLevelEd ReLevelEd