recenze

Real Chess 3D

Real Chess 3D

Máte rádi šachy, ale přitom nemáte po ruce žádnou sadu? Tak tady je máte, okořeněné krásnou grafikou a inteligentním počítačovým soupeřem. Podpora multiplayeru pro dva hráče je samozřejmostí, tak co více si přát? Snad jen, aby tam nebylo tolik reklam.
Pokud si chcete procvičit logické a taktické uvažování, a přitom se vysmát soupeři do očí, pokud se vám povede několika chytrými tahy sebrat Královskou figurku, určitě sáhněte po Šachách. Z těch virtuálních „odrůd“ vám mohu doporučit třeba Becher Chess a nebo více než úspěšné D3D Chess, a pak samozřejmě i Real Chess 3D, na které se detailněji podíváme právě teď.

Pro ty (dva), kteří šachy neznají a v životě o nich neslyšeli, stručně popíšu, o co jde. Na čtvercové šachovnici se nachází 32 figurek, z nichž přesnou polovinu má jeden hráč a tu druhou zase oponent. Každá figurka se liší nejen ve vzhledu, ale také ve významu a pohybových možnostech (jezdci do L, střelci diagonálně, pinčlové o jedno políčko vpřed…). Každý hráč má krále, což je figurka, kterou musíte opatrovat jako oko v hlavě. Její ztráta znamená okamžitou prohru, což je rozhodně nezáviděníhodné. Samotný Real Chess 3D zvládá spoustu funkcí, jako měření délky tahu, rotaci šachovnicí v prostoru či hraní na zmenšené a značně zjednodušené verzi, která se ze všeho nejvíce podobá klasickým, reálným šachům.

Technické zpracování je značně na výši, což občas citelně pocítí majitelé slabších sestav. Naopak, ti se silným železem si vychutnají každičký detail hry… Tedy za předpokladu, že vám někde nevyskočí reklama, či se hra sama od sebe neminimalizuje a zapne www stránku. Tady bych viděl největší slabinu hry – reklama (fuj). Jinak se ale jedná o nejšachovější šachy, jaké jsem kdy měl možnost hrát. Doporučuji!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Radomir | 19.08.06 v 18:41

Varuji pred instalaci. Ze dvou duvodu:
1/ sachy to hraje na urovni dvouleteho mimina, navic jsem ani nenasel jak se dela rosada. Zrejme toto pravidlo sachu tvurce nezaregistroval.
2/ pokouselo se to ovladat moje sitove nastaveni, pohadalo se to s GoogleDesktop.exe cehoz vysledkem bylo zamrznuti pocitace.
Recenze hovori o HW narocnosti, ale bohuzel ne kvuli hre samotne, ale kvyli tem reklamam.


galerie

Real Chess 3D Real Chess 3D Real Chess 3D