recenze

Quattri

Quattri

Tetris. Dnes už magické slůvko, které v mnohých vyvolává obrovskou vášeň a herní zápal. Osloví vás však již x-tá kopie? Připomeňte si opět tuto nadčasovou gamesku v novém kabátě. Nepřináší žádné novinky, potěší ale pěkným zpracováním.
Neuplyne snad ani jeden měsíc, kdy na Freegame nevydáme nějaký z mnoha klonů Tetrise – jedné z největších herních legend, jaké vůbec spatřily světlo světa. Podrobněji sme se jím dokonce zabývali i v našem článku. Čas od času přijdou autoři s něčím originálnějším (např. Tetrix, inspirují se další herní legendou TETRIS Tactics nebo zabrousí do oblíbených vod erotiky a sexu - XXXTetris. Někteří však nic nevymýšlí a zaměří se na hlavně na kvalitní technické zpracování. Takový příkladem je právě tým Bruto Memo Entertainment (recenzovali jsme například zábavný Submariner).

Quattri je tedy úplně klasický tetris. Body se počítají za úspěšně zaplněnou čáru v horizontalní linii, a také za rychlejší posunutí obrazců. V závislosti na čase vám přibývají levely a pohyb čtverců, obdélníků a dalších různých tvarů se zrychluje. Pokud dosáhnete až horního okraje hrací plochy, tak končíte. K dispozici je samozřejmě tabulka nejlepších výkonů, do které se jistě s chutí zapíšete. Škoda, že není online.

Technické zpracování je na vcelku solidní úrovni. Na grafiku se kouká opravdu hezky (posuďte sami z okolních screenshotů). Příjemná je také hudba. Sice je velmi statická, ale ke klidnému hraní sedne. Stejně tak dopadly i zvuky. Quattri je prostě další hra do vaší sbírky tetrisů, kterou určitě žádný fanoušek žánru nevynechá. Ostatní ji mohou v klidu zapomenout.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

Quattri Quattri Quattri Quattri

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce